фото УНІАН

На пожежах в Україні вчора, 1 січня, загинуло 16 людей. Про це сьогодні повідомила Державна служба з надзвичайних ситуацій (ДСНС).

Читайте такожУ Києві рятувальники загасили пожежу у 24-поверховому житловому будинкуОсновною причиною пожеж, що сталися, є власна недбалість громадян, а також свідоме нехтування протипожежними нормами.

В ДСНС зазначають, що 1 січня під час пожеж також травмовано четверо людей. Водночас пожежникам вдалося врятувати семеро людей.

Відео дня

Зокрема, на Вінниччині 1 січня сталися одразу дві пожежі, на яких загинуло двоє людей.

«Так, через порушення правил пожежної безпеки при експлуатації електромережі виникло займання у приватному житловому будинку в селі Флоріанівка, внаслідок чого загинула власниця помешкання 1949 року народження. Водночас, необережність під час паління в приміщені забрала життя чоловіка 1985 року народження у власному будинку в селі Тростянець Тиврівського району області», - сказано в повідомленні.

В перший день нового року двоє людей загинули у квартирі на 7-му поверсі 9-ти поверхового житлового будинку на вулиці Казарського міста Миколаєва.