Працівник СБУ вимагав від громадянина хабар за вирішення питання працевлаштування / фото ДБР

Слідчі територіального управління Державного бюро розслідувань затримали одного з працівників відділу кадрового забезпечення Головного управління Служби безпеки України у місті Києві та Київській області після одержання ним неправомірної вигоди (ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України).

Про це йдеться у повідомленні на сайті ДБР.

«За попередньою інформацією, працівник СБУ вимагав від громадянина неправомірну вигоду у сумі 3 тис. доларів США за вирішення питання працевлаштування до СБУ», - йдеться у повідомленні.

Відео дня

Читайте такожУ Харкові судитимуть екс-копа, який вимагав $6 тисяч за непритягнення до кримінальної відповідальності

Зазначається, що сьогодні, 6 липня, слідчі ДБР затримали майора СБУ в порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України після одержання ним частини хабара у сумі 1 тис. доларів.

Наразі вирішується питання щодо повідомлення затриманому про підозру та обрання відносно нього запобіжного заходу.

У разі доведення вини затриманому загрожує покарання у вигляді позбавленням волі на строк від 5 до 10 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років, з конфіскацією майна.

Як повідомляв УНІАН, у Харкові судитимуть підполковника поліції, який після отримання хабара намагався втекти від правоохоронців.