На кордоні з Росією СБУшники напали на українських прикордонників / фото УНІАН, В'ячеслав Ратинський

До нападу на українських прикордонників у Сумській області причетні співробітники Служби безпеки України.

Про це повідомили в СБУ у коментарі 24 каналу та РБК-Україна.

У відомстві зазначили, що на час досудового розслідування нападників відсторонили від роботи.

Відео дня

В СБУ також пообіцяли співпрацювати зі слідством для притягнення винних у нападі до відповідальності.

"На час проведення досудового розслідування обоє учасників нападу, котрі є співробітниками Служби, відсторонені від роботи. СБУ і надалі надаватиме усіляке сприяння слідству, щоб встановити всі подробиці інциденту, а винні були покарані - безвідносно до посад та прізвищ", - йдеться в заяві спецслужби.

Напад на прикордонників: що відомо

  • У ніч на неділю, 18 липня, на українсько-російській ділянці державного кордону стався напад на прикордонний наряд. Троє невідомих осіб завдали прикордонникам тілесних ушкоджень. Правопорушникам вдалося заволодіти табельною зброєю.
  • Постраждалі прикордонники перебувають у задовільному стані. Проводяться невідкладні слідчі дії в рамках кримінального провадження, внесеного до ЄРДР за статтями 262 та 345 КК України ("Викрадення, привласнення, вимагання вогнепальної зброї, бойових припасів…", "Погроза або насильство щодо працівника правоохоронного органу").
  • За словами представника Держприкордонслужби України Андрія Демченка, нападники не мали при собі зброї. Вони завдали тілесних ушкоджень двом прикордонникам, які були у складі прикордонного загону. Захоплену зброю нападники викинули неподалік від місця інциденту, де її й знайшли правоохоронці.