Вандали "перефарбували" воду у фонтані / фото прес-служба мерії Одеси

У центрі Одеси зловмисник залив фарбою фонтан «Начало начал».

Як повідомили УНІАН у мерії Одеси, минулого тижня невідомі залили жовтою фарбою чашу цього фонтану, який розташований в Грецькому парку.

Читайте такожУ Києві вночі чоловік розтрощив пункт в'їзду на Труханів острів та потрапив на відео

Фахівці ділянки з поточного обслуговування фонтанів комунального підприємства «Сервісний центр» оперативно усунули нанесені пошкодження.

Пізніше співробітники комунальної установи «Центр інтегрованої системи відеоспостереження та відеоаналітики Одеси (Центр-077)» міськради відстежили за записами відеокамер зловмисника і його супутницю, і сьогодні, 1 вересня, оприлюднили відповідний відеозапис.

На записі видно, як молоді люди прийшли до фонтану, почекали, щоб поруч скульптурної композиції не було людей, і чоловік вилив у фонтан жовту рідину. Пластикову пляшку з рідиною він витягнув із заплічника. При цьому дівчина фотографувала те, що відбувається.

Як зазначили в «Центрі-077», істотна відмінність даного епізоду від подібних випадків вандалізму полягає в особливому цинізмі - це сталося відкрито, вдень, незважаючи на велику кількість очевидців, які були неподалік фонтану.

«Додатково можна підкреслити безперервну фіксацію злочинцями своїх дій, як можливого доказу якомусь замовникові», - заявили в установі.

У міськраді не виключають, що наступного разу рідину виллють в якомусь іншому громадському місці, і черговий акт вандалізму може виявитися не таким «нешкідливим», як з фонтаном.

Городян закликають бути пильними, і відразу повідомляти правоохоронні органи про подібні інциденти.

«Адже не виключено, що наступного разу черговий ображений на людство персонаж вирішить підлити справжню отруту в місце купання або відпочинку наших дітей», - зазначили в «Центрі-077», висловивши сподівання, що поліцейські розшукають зловмисників, які влаштували акт вандалізму в Грецькому парку .

Так фонтан виглядав до вандалізму / фото прес-служба мерії Одеси

Історія створення та ідея фонтану "початок почав":

Як уточнили в мерії, фонтан «Начало начал», автором якого є скульптор Михайло Рева, є центральним елементом Грецького парку. Мотивом ідеї для цього проекту послужив біблійний сюжет світобудови. Скульптуру складають два лики - чоловічий і жіночий. Над ними розташоване древо, з якого б'ють сім джерел створення світу.

У 2018 році 2 вересня, в День міста, в Одесі було відкрито першу чергу - арт-зону - Грецького парку, який облаштовується на схилах Приморського бульвару, неподалік від будівлі мерії.

Вас також можуть зацікавити новини: