Антисемітський напис на рекламному борді у Львові / фото Facebook Eduard Dolinsky

Максим Козицький, голова Львівської облдержадміністрації, звернувся до поліції за фактом виявленого антисемітського напису на рекламному борді політичної партії «Слуга народу».

Про це кореспондентам УНІАН передали в Об'єднаній єврейській общині України. 

Голова Львівської ОДА категорично засудив подію, назвавши інцидент ксенофобським за змістом. Він звернувся до поліції з вимогою відкрити кримінальне провадження за фактом порушення статті 161 КК України — порушення рівноправності громадян залежно від їхньої расової, національної приналежності, релігійних переконань, інвалідності та інших ознак.

Відео дня

"В Україні проходить передвиборча кампанія. Застосовуються різні технології, в тому числі й чорний піар. Більш того, деякі не гребують навіть антисемітськими закликами.

Як голова Львівської облдержадміністрації категорично засуджую такі дії, які є ксенофобськими за своїм змістом. І тут значення не має партійна приналежність.

Читайте такожВ Умані невідомі напали на хасида у супермаркеті - розбили носа (фото)

Ми всі повинні пам'ятати, що живемо в багатонаціональній і багаторелігійній країні. Тому подібні речі сьогодні - дикість.

Великий Світоч українського народу митрополит Андрій Шептицький часто зустрічався з представниками єврейської общини. На привітання рабина відповідав йому на івриті й називав братом за вірою. Пам'ятаймо сьогодні про поставу і науку нашого великого земляка.

Особисто звернувся до правоохоронних органів з приводу порушення кримінального провадження за ст. 161 Кримінального кодексу України, у зв'язку з розпалюванням національної, релігійної ворожнечі та ненависті та приниження національної честі та гідності", - зазначив Козицький.

Нагадаємо, що у Львові був виявлений борд з написом "Жидів не буде так, як вирішиш ти". Невідомі дописали слова "жидів не" до політичного слогана партії. 

Об'єднана єврейська община України з'ясувала місцезнаходження зіпсованого рекламного борда і негайно повідомила про інцидент у Львівський осередок "Слуги народу".

Представники політичної партії вирушили на місце події і виявили, що антисемітський напис стертий. У Львівському осередку "Слуги народу" дали обіцянку відреагувати й звернутися в правоохоронні органи, що і зробив Максим Козицький.