фото УНІАН

Слідчі ДБР заочно повідомили про підозру у колабораціонізмі колишньому працівнику виконавчої служби у Запорізькій області.

Про це повідомляється на сайті Державного бюро розслідувань

Чоловік активно виступав за підтримку "нового порядку" окупантів і добровільно погодився обійняти посаду керівника так званого "Михайловского отделения внутренних дел" на тимчасово окупованій Російською Федерацією території Запорізької області.

Відео дня

Відомо, що він надає допомогу РФ та її воєнізованим формуванням у проведенні підривної діяльності проти України в умовах воєнного стану.

Наразі колишнього правоохоронця підозрюють у добровільному зайнятті посади в незаконних правоохоронних органах, створених на тимчасово окупованій території (частини 7 статті 111-1 КК України).

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 15 років з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк до 15 років.

Раніше повідомлялося, що Росія збирається направити в Запорізьку область виїзні бригади працівників свого міністерства внутрішніх справ для роздачі паспортів РФ.

Вас також можуть зацікавити новини: