Затримано чоловіка, який створив клон відомого каналу в месенджері / ілюстрація REUTERS

Шахрай створив клон відомого Telegram-каналу "Николаевский Ванек" і привласнив донати на армію.

Як повідомляє МВС України, 23-річний житель Кривого Рогу створив канал у Telegram, що повністю копіює миколаївський канал з мільйонною аудиторією. Шахрай копіював повідомлення про збір на підтримку ЗСУ, міняв номер банківської картки або посилання "банки зборів" та додавав власні рахунки у фейковому каналі.

"Відтак зловмисник встиг привласнити близько 3 млн грн. Кошти чоловік витрачав на власні потреби та розваги. Наразі встановлено більш як сотню осіб, що здійснили перерахунки на картку шахрая", - розповіли у МВС.

Відео дня

Наразі розслідування триває. Кіберполіцейські встановлюють інших потерпілих від шахрайських дій чоловіка.

За даними спікера ОК "Південь" Владислава Назарова, зловмисник створив клон Telegram-каналу "Николаевский Ванек", який має відношення до військових та має високу довіру населення.

Цікаві новини України - сьогодні це варто знати

Як повідомляв УНІАН, правоохоронці викрили злочинну групу, яка привласнила понад 20 мільйонів гривень під виглядом продажу автівок та квадрокоптерів для військових.

В інтернеті шахраї пропонували доставку "товару" з-за кордону та отримували передплату за "замовлення". Але відразу зникали після отримання грошей. У такий спосіб вони привласнили гроші волонтерів та військовослужбовців. За даними поліції, понад 20 обшуків по справі проводили на території Одеської, Харківської, Хмельницької, Дніпропетровської та Черкаської областей.

Вас також можуть зацікавити новини: