На Харківщині горіла школа, жертв і постраждалих немає / фото suspilne.media

Пожежу у школі в Чугуєві Харківської області, яка розпочалася напередодні близько 19:30, загасили 20 вересня о 6:30.

Як повідомляє Державна служба України з надзвичайних ситуацій, 19 вересня о 19:28 у двоповерховій будівлі школи № 2 по вул. Гвардійська, 43 зайнявся дах.

"Гасіння пожежі ускладнювалося розповсюдженням вогню по пустотам даху та виникненням прогарів (після ремонту дах мав двошарове покриття)", - йдеться у повідомленні.

О 22:02 пожежу було локалізовано, а вже сьогодні о 06:30 - ліквідовано. Жертв та постраждалих немає.

Вогнем знищено дах та перекриття на площі 500 м2, пошкоджено приміщення спортзалу.

"Завдяки злагодженим діям підрозділів ДСНС не допущено розповсюдження пожежі по всій площі будівлі школи", - зазначили в ДСНС.

До гасіння залучалося 56 осіб та 14 одиниць техніки.

Вогонь знищив дах та перекриття закладу площею 500 кв. м. Епіцентром пожежі став спортзал / фото suspilne.media

Сьогодні планується залучення випробувально-пожежної лабораторії ГУ ДСНС України в Харківській області для встановлення причини пожежі. Пожежу розслідують за ч. 2 ст. 270 Кримінального кодексу України - порушення правил пожежної безпеки, сказав журналістам заступник начальника Чугуївського районного управління поліції Дмитро Грінчак. За його словами, слідчі призначають експертизи для встановлення причини займання та встановлення суми збитків, зазначив правоохоронець.

Читайте такожВсе вигоріло вщент: на базі відпочинку у Харківській області запалав будиночок з людьми (фото)

Поки усі класи перебувають на дистанційному навчанні, повідомила Суспільному заступниця начальника управління освіти Чугуївської міської ради Марина Реброва.

"Школа має дві будівлі, постраждала лише одна. Друга будівля початкової школи залишилася у нормі. Отже, початкова школа буде навчатися у звичайному режимі. Ми беремо тайм-аут сьогодні та завтра для того, щоб належним чином організувати освітній процес, тому ці два дні діти навчаються дистанційно", - сказала Реброва.

Учні 1-5 класів повернуться за парти 22 вересня / фото suspilne.media

Пожежею пошкоджені спортивна зала і два класи — кабінети хімії та літератури.

"Практично вся техніка, меблі збереглися. Дещо вдалося своєчасно винести у ті приміщення, до яких пожежа не дісталася", — сказала представниця управління освіти.

За її словами, з 22 вересня початкова школа і п'ятий клас повернуться на навчання. Для решти класів розглядаються три варіанти.

"Один з варіантів — навчання у другу зміну в сусідній школі №1. Другий — навчання у вільних приміщеннях школи №5. Ця школа дещо віддалена, близько кілометра від школи до школи, але є можливість вивести окремо цілий поверх, щоб перевести учнів. І третій варіант — на певний період запровадження дистанційного навчання", — сказала Реброва.

Усього в школі навчаються 363 дитини. Як краще організувати навчання, у міськраді обіцяють порадитися з батьками та педагогами. Займатися ремонтом навчального закладу та підраховувати збитки не можуть, поки йдуть слідчі дії, зазначила Реброва.

Вас також можуть зацікавити новини