Підозрюваний у розстрілі військових у Дніпрі здався добровільно /фото Нацполіції

Нацгвардієць, який вчинив стрілянину на заводі "Південмаш" у Дніпрі, здався добровільно.

Про це під час брифінгу заявив заступник директора територіального управління ДБР у м. Полтава Володимир Шило.

"Здався добровільно, зателефонував до поліції і був затриманий", - зазначив він.

Шило уточнив, що нацгвардієць перебував у одному із селищ неподалік Дніпра. Він попросив випадкову перехожу зателефонувати до поліції, оскільки свій телефон залишив на місці події.

Представник ДБР додав, що наразі мотиви скоєння злочину невідомі і встановлюватимуться слідчим шляхом.

"Наразі відомо, ще це військовослужбовець, 2001 року народження. Він перебуває на службі з жовтня 2021 року", - розповів Шило.

Читайте такожРозстріл у Дніпрі: що відомо про солдата Артемія Рябчука, який убив товаришів зі службиЗа його інформацією, відкрито кримінальне провадження за ч. 2 ст. 115 (умисне вбивство двох чи більше осіб з особливою жорстокістю) Кримінального кодексу України.

За словами Шила, серед загиблих – 4 військовослужбовці та одна цивільна жінка. Ще п’ятьох поранених військових госпіталізували до лікарні.

Розстріл військових на заводі "Південмаш" у Дніпрі - що відомо

Близько 4 години ранку 27 січня в Дніпрі, на території Південного машинобудівного заводу, нацгвардієць відкрив вогонь з автоматичної зброї по товаришам по службі. В результаті загинули 5 осіб, у тому числі жінка-працівниця заводу, ще 5 - отримали поранення. Зловмисник зі зброєю та набоями зник. ДБР відкрило кримінальне провадження.

У Міністерстві внутрішніх справ України показали фото строковика, який влаштував у Дніпрі розстріл солдатів. Підозрюваного звуть Рябчук Артемій Юрійович 2001 року народження. Відомо, що він з Ізмаїла Одеської області. На службі з осені 2021 року, а до цього працював на складі і має професійну технічну освіту.

В мережі оприлюднили їхні імена - чотирьох військовослужбовців Національної гвардії та цивільної дівчини.

Станом на 10:00 міністр внутрішніх справ Денис Монастирський заявив, що підозрюваного затримали.

Радник глави МВС Антон Геращенко повідомив, що троє постраждалих перебувають у важкому стані. За їх життя борються хірурги в лікарні імені Мечникова. Життя ще двох поза загрозою

На трагедію відреагував президент Володимир Зеленський. Він висловив співчуття рідним загиблих та очікує від правоохоронців повного інформування суспільства про всі обставини злочину. 

Вас також можуть зацікавити новини: