Постраждав депутат Роман Лозиньский / фото "Голос"

Під Шевченківським районним судом Києва, який обирає запобіжний захід громадському активісту Сергію Стерненку, поліцейські порвали одяг і подряпали обличчя народному депутату Роману Лозинському.

Як передає кореспондент УНІАН, під час чергового загострення ситуації біля суд поліцейські спецпризначенці почали висмикувати з натовпу і затримувати активістів.

Читайте такожПраво не бути вбитим. Чому в Україні можна "сісти" за самооборону

Відео дня

У це втрутились народні депутати, щоби визволити затриманих, зокрема Лозинський. Він побачив, як поліцейські тягнуть дівчину за очеплення. Депутат спробував проти через це очеплення, щоб розібратися, що сталося. Однак його не пустили попри те, що він показав посвідчення народного депутата.

Лозинсього правоохоронці почали штовхати ліктями і бити шоломами. Також депутату порвали футболку і подряпали обличчя.

Лозинський заявив, що просто зараз напише заяву про злочин - перешкоджання роботі народного депутата.

фото "Голос"

Також він додав, що, за його оцінками, затримано близько 5 осіб, серед них один з активістів Микола Виговський.

Фотографам вдалося зафіксувати, як одного із затриманих поліцейські б'ють ногами у дворі суду, за поліцейськими машинами.

Фото: Радіо Свобода

Тим часом, засідання суду триває. Взяти на поруки Стерненка зголосилися ряд нинішніх і колишніх високопосадовців. Це, зокрема діючі народні депутати Михайло Бондар, Ярослав Юрчишин, Марія Іонова, Ольга Стефанишина, Роман Костенко, Віра Рудик, а також колишня в.о. міністра охорони здоров'я Уляна Супрун і народний депутат восьмого скликання Андрій Тетерук.

Читайте такожОбрання запобіжного заходу Стерненку: під суд звезли поліцію і Нацгвардію (відео)

Як повідомляв УНІАН, у 2018 році на Стерненка було скоєно три напади. Він пов'язує їх зі своєю активною громадською діяльністю, зокрема участю в акціях проти забудови Одеси.

СБУ відкрила справу за фактом смертельного поранення одного з чоловіків, які скоїли на нього напад у 2018 році, Івана Кузнєцова.

11 червня Стерненку повідомили про підозру у вчиненні злочину за ст. 115 ч. 1 (умисне протиправне заподіяння смерті іншій людині) та ст. 263 ч. 2 (носіння холодної зброї без передбаченого законом дозволу) Кримінального кодексу України. В СБУ заявили, що експертиза засвідчила версію про умисне вбивство Стерненком свого нападника Кузнєцова.

12 червня пізно ввечері засідання суду з обрання Стерненку запобіжного заходу перенесли на 15 червня.

Слідчий СБУ просить суд обрати Стерненку запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту.