Проти журналіста черкаського інтернет-видання "Прочерк" Максима Степанова було застосовано силу. Це сталося 17 липня, коли представник ЗМІ висвітлював аграрну суперечку між представниками "Kernel Group" і місцевим ТОВ "Красногірське" в Золотоніському районі Черкаської області.

Про це на своїй сторінці у Facebook написав голова НСЖУ Сергій Томіленко.

Інцидент стався поблизу села Антипівка, туди журналіст прибув на місце конфлікту й почав все знімати. У цей час невідомий чоловік серед працівників охоронної фірми, що представляла "Kernel Group", вибив йому мобільний з рук, а інший чоловік, піднявши апарат, видалив із нього все відзняте на полі (згодом знищені файли фахівцям удалося відновити).

Відео дня

Читайте такожМіністра АПК Лещенка закликають бойкотувати заходи агрохолдингу "Кернел""Все це – незважаючи на те, що Степанов чітко і голосно повідомив, що він є журналістом. Мало того, охоронці заявили, що забороняють журналістові їх знімати і в разі непокори відберуть у нього мобільний телефон", - розповів Томіленко.

"Частина охоронців поводилася агресивно, інші в миролюбному тоні пояснювали мені, чому я не можу виконувати тут свою роботу. На роз’яснення щодо прав журналіста збирати матеріали для підготовки матеріалу в ЗМІ охоронці відповідали, вони мають свої права – не бути впізнаними на фотографіях та відео", – розповів Максим Степанов.

Журналіст написав до поліції заяву про перешкоджання його професійній діяльності.

Голова Національної спілки журналістів України Сергій Томіленко наголосив, що будь-яке застосування сили щодо журналістів, які виконують свої професійні обов’язки, неприпустиме.

"Сила, погрози – поза законом. Очікуємо на оперативне розслідування чергового інциденту і покарання винних", - додав Томіленко.