Їх затримали під час вик \ радення ще однієї людини посеред вулиціфото Офіс генпрокура

У Дніпрі затримано дев’ятьох озброєних учасників злочинної групи, яка викрадала та грабувала людей.

Як повідомляє Офіс генерального прокурора, їх затримали під час викрадення ще однієї людини посеред вулиці. За даними слідства, у січні підозрювані напали на потерпілого біля будинку, застосовуючи фізичну силу, затягнули його до автомобіля. "Вони відв езли чоловіка до орендованого приміщення та утримували. Забравши ключі від квартири потерпілого, заволоділи грошовими коштами та іншим цінним майном на понад 1 млн грн. Після скоєного фігуранти відвезли чоловіка у невідоме місце та залишили посеред дороги", - йдеться в повідомленні.

Наразі прокурори скерували до суду клопотання про обрання їм запобіжних заходів у вигляді тримання під вартою.

Відео дня

У прокуратурі зазначають, що дев’ятьом місцевим жителям повідомлено про підозру за фактами незаконного позбавлення волі, викрадення людини, грабежу та незаконного поводження зі зброєю, бойовими припасами, вибуховими речовинами (ч. 2 ст. 146, ч. 5 ст. 186, ч. 1 ст. 263 Кримінального кодексу).

фото Офіс генпрокурра

Відділ комунікації поліції Дніпропетровської області у Facebook повідомив, що злочинна група викрадала заможних містян, у яких вимагали цінності. При цьому знущалися з потерпілих, погрожували вбити та завдавали їм тілесних ушкоджень.

"Очолював групу 25-річний чоловік, який є підсудним за скоєння численних тяжких злочинів та зараз перебуває у СІЗО. Він створив та очолив злочинну групу, членами якої керував дистанційно. Група складалася з дев'ятьох чоловіків віком від 20 до 38 років", - повідомляє поліція.

фото Офіс генпрокурра

Правоохоронці також зазначили, що за місцями проживання фігурантів та у їх автомобілях провели 13 одночасних обшуків. Поліцейські вилучили вогнепальну зброю – чотири пістолети, споряджені набоями, а також гранати, номерні знаки на авто, радіостанції, наркотики та гроші.

Викрадення людей в Україні

Час від часу в Україні накривають злочинців, які викрадають людей. Так, влітку минулого року СБУ нейтралізувала злочинну організацію, яка під виглядом добробату викрадала людей на Львівщині. До складу злочинної організації входило більше 6 місцевих жителів. Вони займались вимаганням коштів у громадян під надуманими приводами, а у разі несплати грошей застосовували до потерпілих психологічний тиск, насильство та погрози фізичної розправи.

А в 2020 році правоохоронці викрили і затримали п’ятьох членів організованої групи, які на замовлення викрадали людей в Києві і Одесі , вибивали кошти і майно.

Вас також можуть зацікавити новини: