У Кривому Розі на вулиці зібрали понад кілограм ртуті / фото прес-служба ДСНС Дніпропетровської області

У місті Кривий Ріг Дніпропетровської області на вулиці виявили понад 1 кілограм ртуті.

Як інформує ГУ ДСНС у Дніпропетровській області, сьогодні, 5 жовтня, о 10:30 до Служби порятунку "101" надійшло повідомлення від перехожого громадянина про те, що на вулиці Соборності Металургійного району міста виявлено ртуть.

"Після обстеження рятувальниками виявлено загалом 1100 грамів ртуті на ділянці близько 1 кв. м", - йдеться у повідомленні.

Відео дня

Зазначається, що у засобах захисту органів дихання ртуть зібрано у герметичну ємність та проведено демеркуризацію забрудненої поверхні місць розливу речовини за допомогою мильно-содового розчину.

Читайте такожЗливають нечистоти прямісінько у Дніпро: Держекоінспекція про стан водиЯк раніше повідомляв УНІАН, Служба безпеки України блокувала у Рівному протиправну діяльність організованої групи, учасники якої займалась збутом небезпечної отруйної речовини – ртуті металічної в особливо великих розмірах.

Контррозвідники спецслужби встановили, що троє зловмисників, серед яких с колишній працівник органів прокуратури, організували нелегальний бізнес із продажу ртуті