Підозрюваного заарештовано з можливістю внесення 105 тис. грн застави / фото НПУ

Галицький районний суд міста Львів суд обрав запобіжний захід у вигляді тримання під вартою 48-річному священнослужителю, який підозрюється в торгівлі переробленою зброєю.

Як повідомила прес-служба Національної поліції, підозрюваному визначено заставу в розмірі 105 тис. грн.

"Чоловік купував стартові та шумові пістолети та у власному помешканні, в якому організував зброярню, перероблював їх на бойові. Надалі підшукував покупців та поштою переправляв їм зброю. За результатами проведених обшуків правоохоронці вилучили різного виду зброю, набої до неї, вибухові пристрої", - йдеться в повідомленні.

Відео дня

Чоловіку інкриміновано ч. 1 ст. 263 (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) Кримінального кодексу України.

Читайте такожДвоє киян влаштували стрілянину в покинутому тирі: зброю вилучили (фото)

Як повідомляв УНІАН, 8 липня правоохоронці затримали 48-річного жителя Львівської області, який у грудні 2018 року вже притягувався до кримінальної відповідальності за незаконне поводження зі зброєю. Його було засуджено до 5-ти років позбавлення волі, але звільнено з випробувальним терміном 2 роки.

Під час купівлі пістолетів та відправлення переробленої зброї поштою чоловік використовував фіктивні анкетні дані, щоби не потрапити в поле зору поліцейських.

Обшуки проводилися на території Львівської, Черкаської та Київської областей – за місцем проживання зловмисника, а також у покупців зброї.