Згоріли 22 житлових будинки / фото ДСНС

Харківська обласна комісія з техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій у зв’язку з пожежами у Дворічанському районі оголосила надзвичайну ситуацію регіонального рівня.

Про це голова Харківської облдежадміністрації Олексій Кучер написав на своїй сторінці у Facebook.

«У зв’язку з пожежами в Дворічанському районі КТЕБ та НС області ухвалено рішення про оголошення надзвичайної ситуації регіонального рівня, що сприятиме отриманню виплат від держави для компенсації людям, які внаслідок пожежі втратили житло», - повідомив він.

Читайте такожПід час ліквідації пожежі на Луганщині загинув військовий, якого вважали безвісти зниклим

Пожежа на Харківщині: з чого вона почалася

  • За даними Відділу комунікації поліції Харківської області, близько 13:00 на території 13 кварталу Чугуївського лісництва ДП "Новомосковський лісгосп" розпочалася лісова пожежа.
  • Ще одна пожежа сталася близько 14:00 на території лісу поблизу села Гороб’ївка Дворічанського району. Вогонь перекинувся на житлові будинки.
  • За фактом пожежі у Чугуївському районі слідчі відкрили кримінальне провадження за ч. 2 ст. 194 (умисне знищення або пошкодження майна) Кримінального кодексу України. Вирішується питання щодо кваліфікації події у Дворічанському районі.
  • Раніше в Офісі президента заявляли, що загальна площа займання становить 400 гектарів, з них 100 гектарів - верхова пожежа.