Напередодні вибуху у більшості людей в під'їзді зняли газові лічильники / фото УНІАН

Мешканці багатоповерхового будинку на Позняках в Києві, де 21 червня стався смертельний вибух, вказали на дивні моменти, що передували трагедії.

Читайте такожВибух на Позняках стався через заміну газових лічильників на "якийсь неякісний агрегат" - депутат

Як повідомляє «Апостроф», мешканка будинку Оксана Ходулич розповіла журналістам, що напередодні вибуху у більшості людей в під'їзді зняли газові лічильники і замість них поставили заглушки-трубочки. Ймовірно, ця конструкція не відповідала правилам техніки безпеки.

Відео дня

Я чула запах газу, - "ред"). Він був ванній і туалеті, йшов від вентиляції і на кухні. Я думала, що це так труїли тарганів, тому і запах. Але не могли так труїти тарганів, адже запах був кожен день і шафки на кухні постійно наповнювалися цим запахом", - розповіла інша мешканка будинку Тетяна Олексіївна.

За її словами, якщо в якійсь квартирі злітала ця заглушка, яку поставили замість лічильника, то газ йшов на повну потужність.

"Коли заглушку ставили мені, я попросила майстра, щоб він це місце намазав милом і включив газ, щоб перевірити пропускає чи ні. Якщо б не попросила, він би пішов. Але чи всі зробили так, як зробила я?" - зазначила жінка

Тетяна розповіла, що у квартирі, де був епіцентр вибуху, жила її сусідка Людмила Яківна. Остання вела дуже активне життя, займалася йогою, їздила в Індію, тому у версію про самогубство багато хто не вірять.

Як повідомляв УНІАН, 21 червня о 10:00 у Києві, на вулиці Соломії Крушельницької, 1/5, в десятиповерховому житловому будинку стався вибух, попередньо, газоповітряної суміші без подальшого горіння. В результаті вибуху сталося руйнування четвертого, п'ятого, шостого, сьомого і восьмого поверхів. Загинули п'ятеро людей, секція житлового будинку відновленню не підлягає.

Поліція відкрила кримінальну справу і провела обшуки в газорозподільної компанії і всіх комунальних службах, які обслуговували багатоповерхівку.