Зараз рятувальники працюють на 4 поверсі / фото УНІАН

У Києві на Позняках довелося призупинити роботи з розбирання завалів через те, що вони загрожують життю рятувальників. Наразі завали розбирають всього троє рятувальників. 

Про це повідомила речниця головного управління ДСНС Світлана Водолага, передає ТСН.

Читайте такожРоботи на місці вибуху будинку у Києві ускладнились через ймовірність обрушення конструкції

Відео дня

Вона розповіла, що рятувальники вимушені призупинити роботи з пошуку і порятунку постраждалих, оскільки почала деформуватися зовнішня стіна. Є загроза обвалення конструкції, а це становить ризик для життя і здоров'я працівників.

"Ми не можемо запустити туди більше людей, зараз там працюють по 3-4 людини", - пояснила речниця.

Також Світлана Водолага прокоментувала заяву заступника міністра внутрішніх справ Антона Геращенка про те, що рятувальники планують розібрати завали будинку до вечора 22 червня.

Читайте такожПісля вибуху на Позняках демонтують секцію будинку з 40 квартир - МВС

"Прогнози ніхто не робить", - сказала речниця. Наразі невідомо, коли завершаться роботи з розбирання. Станом на 14:00 рятувальники продовжують розбирати завали на 4 поверсі будинку.

За словами Світлани Водолаги, під завалами знаходяться двоє людей, але є ймовірність, що постраждалих може бути більше. "Офіційно ми знаємо, що під завалами є дві людини, але ми не виключаємо, що там більше людей", - сказала вона. 

Як повідомляв УНІАН, 21 червня о 10:00 в Києві, на вулиці Соломії Крушельницької, 1/5, в десятиповерховому житловому будинку стався вибух, попередньо, газоповітряної суміші без подальшого горіння. В результаті вибуху сталося руйнування четвертого, п'ятого, шостого, сьомого і восьмого поверхів.

Поліція відкрила кримінальне провадження та провела обшуки в газорозподільній компанії та всіх комунальних службах, які обслуговували багатоповерхівку на столичних Позняках, у якій стався вибух.

Станом на ранок 22 червня загинули три людини, п'ятеро травмовані, трьох вдалося врятувати.