На Буковині голова ВЛК видала своєму чоловікові довідку про непридатність до служби / фото УНІАН, Олексій Іванов

У Чернівецькій області голова військово-лікарської комісії визнала непридатним до служби свого чоловіка. Про це повідомляє Департамент стратегічних розслідувань Національної поліції України. 

"Будучи головою військово-лікарської комісії при районному територіальному центрі комплектування та соціальної підтримки, жінка підписала довідку про непридатність власного чоловіка до військової служби з подальшим його зняттям із військового обліку. Тим самим вона порушила вимоги антикорупційного законодавства щодо запобігання та врегулювання конфлікту інтересів", – йдеться у повідомленні

Зазначається, що згідно Закону України "Про запобігання корупції2 її чоловік належить до категорії близьких осіб. Через це жінка мала повідомити членів комісії про наявність у неї реального конфлікту інтересів. Крім того, вона повинна була не підписувати відповідні документи.

Відео дня

Відповідальність за вчинене правопорушення передбачено ч. 1 та ч. 2 ст. 172-7 (Порушення вимог щодо запобігання та врегулювання конфлікту інтересів) Кодексу України про адміністративні правопорушення, уточнили в департаменті. Жінці загрожує штраф від 1700 до 6800 гривень.

Корупція під час війни: інші новини

Нещодавно стало відомо, що Служба безпеки України (СБУ) за сприяння Міністерства оборони (МО) викрила схему розкрадання державних коштів під час закупівлі боєприпасів. Зазначалося, що зловмисники намагалися вкрасти майже 1,5 млрд бюджетних гривень на придбанні 100 тис. мінометних пострілів для ЗСУ. Правоохоронці кажуть, що до схеми причетні колишні та діючі високопосадовці МО та очільники афілійованих компаній.

Варто зазначити, що Україна наразі посідає в рейтингу корупції 104 місце поміж 180 країн. Країна отримала 36 балів зі 100 можливих отримала в Індексі сприйняття корупції (Corruption Perceptions Index - CPI) за 2023 рік. 

Вас також можуть зацікавити новини: