Поліцейські встановили чоловіка, який повідомив про захоплення заручниці у Харкові / фото Нацполіція

У Харкові поліція затримала чоловіка, який повідомив про нібито захоплення заручниці.

Як повідомили у Відділі комунікації поліції Харківської області, сьогодні близько 13:20 до поліції надійшло повідомлення від невідомого чоловіка, який заявив, що захопив будівлю на вулиці Бондаренківській. Також чоловік сказав, що у нього є вибухівка і зброя, а в будинку утримується жінка.

Читайте такожУ Харкові повідомили про захоплення заручників

Відео дня

Правоохоронці встановили, що будинок за вказаною адресою належить 41-річній жінці. Вона була вдома, коли приїхали поліцейські. На даний час її життю та здоров’ю нічого не загрожує, медичної допомоги вона не потребує. В домоволодінні зброї чи вибухівки не виявили.

Співробітники поліції встановили, що про захоплення будівлі повідомив 50-річний харків'янин, якого виявили за місцем проживання. «За попередніми даними, чоловік має конфлікт з власницею будинку», - поінформували у поліції.

Чоловіка затримано, вирішується питання щодо повідомлення громадянину про підозру у скоєнні злочину, передбаченого ч. 1 ст. 259 (завідомо неправдиве повідомлення про загрозу безпеці громадян, знищення чи пошкодження об'єктів власності) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 2 до 6 років.