З луцьким терористом Кривошем ведуть переговори / фото УНІАН

Правоохоронці знайшли порозуміння з чоловіком, який захопив заручників у Луцьку.

Як передає кореспондент УНІАН, про це перший заступник голови СБУ Руслан Баранець заявив у Луцьку на місці події.

"Тривають переговори. Є порозуміння. Сподіваємося, що це все вирішиться нормально", - сказав він.

Відео дня

Своєю чергою міністр внутрішніх справ Арсен Аваков додав, що чоловік має смартфон і може читати всі повідомлення ЗМІ про себе та про ситуацію.

"У нього в руках є смартфон. Він може бачити всі коментарі", - сказав Аваков.

Читайте такожАваков розповів про стан заручників у Луцьку

Захоплення автобуса в Луцьку

Нагадаємо, сьогодні на Театральній площі у Луцьку невідомий захопив автобус і забарикадувався в ньому. На місці події були чутні постріли, а площа оточена спецназом. У поліції повідомили, що у чоловіка, який захопив автобус, є зброя і вибухівка. За інформацією СБУ, в заручниках у чоловіка перебувають близько 10 осіб.

Що відомо про терориста з Луцька

Правоохоронцям злочинець представився як «Максим Плохой». Перед нападом він записав відео та виклав його в мережі. Чоловік заявив, що "держава – це перший терорист". Тепер він вимагає, аби голови судів, міністерств, прокуратури, парламенту, церков, а також українські олігархи записали й виклали на своїх сторінках у соцмережах і в Youtube заяви про те, що саме вони - терористи в законі. Також відеозвернення повинен записати президент Володимир Зеленський.

Поліція веде перемовини зі злочинцем. Чоловік висловлював обурення існуючою системою, відмовився виходити та відпускати людей, а також стріляв у бік правоохоронці

За інформацією ЗМІ, луцького терориста, який захопив автобус з пасажирами, на насправді звуть Максим Степанович Кривош, а Максим Плохой - це його псевдонім.