Луцький терорист обстріляв поліцейський дрон / фото УНИАН

Озброєний мешканець Луцька Максим Кривош, який сьогодні захопив автобус з людьми, обстріляв дрон правоохоронців.

Читайте такожДо операції зі звільнення заручників у Луцьку залучені близько сотні нацгвардійців та спецтехніка

Про це повідомило «Суспільне», посилаючись на очевидців подій. З автобусу, як стверджується, лунали постріли та вибухи.

Очевидці також опубліковали відео зі стріляниною по дрону у мережі. 

Раніше очільник МВС Арсен Аваков заявив, що правоохоронці встановили контакт з терористом, і закликав журналістів не поширювати неправдиву інформацію про злочинця, адже це створює зайву напругу. 

Захоплення автобуса в Луцьку

Нагадаємо, сьогодні на Театральній площі у Луцьку невідомий захопив автобус і забарикадувався в ньому. На місці події були чутні постріли, а площа оточена спецназом. У поліції повідомили, що у чоловіка, який захопив автобус, є зброя і вибухівка. За інформацією СБУ, в заручниках у чоловіка перебувають близько 10 осіб. Наразі правоохоронці намагаються продовжувати переговори з чоловіком.

Терорист з Луцька: що про нього відомо

Правоохоронцям злочинець представився як «Максим Плохой». Перед нападом він записав відео і виклав його в мережі. Чоловік заявив, що "держава – це перший терорист". Тепер він вимагає, щоб голови судів, міністерств, прокуратури, парламенту, церков, а також українські олігархи записали і виклали на своїх сторінках в соцмережах і в Youtube заяви про те, що саме вони - терористи в законі. Також має записати відеозвернення президент Володимир Зеленський.

Поліція веде переговори зі злочинцем. Чоловік висловлював обурення існуючою системою, відмовився виходити і відпускати людей, а також стріляв у бік правоохоронців. За інформацією ЗМІ, луцького терориста, який захопив автобус з пасажирами, насправді звуть Максим Степанович Кривош, а Максим Поганий - це його псевдонім.