16-річну Марію Бондаренко вбили її знайомі / скріншот

У справі про зґвалтування та вбивство 16-річної Марії Бондаренко фігурують троє підозрюваних. Однією з трьох підозрюваних стала подруга жертви.

Жорстоке вбивство дівчини сталося в селі Бреусівка Полтавської області. 30 Квітня її тіло знайшли на узбіччі дороги місцеві жителі.

За версією слідства, в день своєї смерті дівчина перебувала в гостях в будинку свого знайомого - в компанії двох 15-річних юнаків, 17-річної дівчини і 20-річного хлопця.

Відео дня

Про результати слідства на прес-конференції 29 червня розповів голова Полтавської обласної прокуратури Антон Столітній. За його словами, всім фігурантам справи оголосили про підозру.

"П'ятого травня основному фігуранту справи було висунуто звинувачення в згвалтуванні потерпілої. 7 травня його взяли під варту. Другому, повнолітньому підозрюваному висунуто звинувачення за трьома статтями: підбурювання до згвалтування неповнолітньої дівчини, ненадання допомоги особі, що знаходиться в небезпечному для життя стані, що спричинило смерть потерпілої і залучення неповнолітнього в злочинну діяльність. Він теж перебуває під вартою", - цитує його слова сайт «Новини Полтавщини».

Про підозру повідомили і 17-річній дівчині, яка перебувала в компанії жертви і ґвалтівника.

"25 червня дівчині повідомили про підозру щодо ненадання допомоги особі, яка перебуває в небезпечному для життя стані, що спричинило смерть потерпілої. Четвертому фігуранту ми не можемо пред'явити звинувачення, оскільки він є неповнолітнім. Але з ним буде вирішуватися питання, щодо застосування заходів виховного характеру. Це також притягнення до кримінальної відповідальності, але з урахуванням віку особи, це дещо інший процесуальний характер", - уклав прокурор.

Читайте такожКиївського серійного ґвалтівника засудили до 10 років в язниці

Що відомо про вбивство Марії Бондаренко

Смерть 16-річної дівчини на початку травня потрясла жителів села Бреусівка. Попри те, що на тілі жертви знайшли сліди насильницької смерті, її загибель намагалися представити як результат отруєння алкоголем.

Місцеві жителі відмовилися проводити похорони, вимагаючи від поліції зафіксувати всі травми. Як заявила бабуся Марії, судмедексперт зізнався їй, що смерть була насильницькою - неповнолітню нібито оглушили і потім знущалися над нею. При цьому він просив нікому про це не розповідати.

Поруч з місцем біля дороги, де лежало тіло, виявили поламані кущі і сліди шин, а на рослинах знайшли частинки синьої фарби. Передбачалося, що синій автомобіль з'їхав на узбіччя нібито тоді, коли тіло дівчини вивозили на околицю села.

За словами місцевих жителів, хлопець подружки загиблої їздив саме на такому авто. Відомо, що перед смертю Марії він бачився з нею в спільній компанії. Жителі села погрожували влаштувати самосуд над компанією, разом з якою провела останню ніч померла.