Глава МВС Італії Маттео Сальвіні / фото REUTERS

Віце-прем'єр-міністр і міністр внутрішніх справ Італії Маттео Сальвіні назвав окупацію Криму Російською Федерацією у 2014 році законною, а Революцію гідності в Україні «псевдореволюцією».

Про це він заявив в інтерв'ю американському виданню The Washington Post.

Зокрема, його запитали, чому він виступає за скасування санкцій стосовно Росії.

Відео дня

«Тому що вони не довели, що стали корисними, і відповідно до отриманої інформації, вони наносять шкоду італійському експорту», - наголосив Сальвіні.

Також італійський міністр стверджує, що в Криму у 2014 році відбувся «референдум».

На уточнююче запитання, що то був фальшивий референдум, Сальвіні відповів, що це точка зору журналіста.

Читайте такожІталія до кінця року планує підняти питання перегляду санкцій проти РФ

"Відбувся референдум, і 90% людей проголосували за повернення Криму до Російської Федерації», - переконаний Сальвіні.

При цьому на допитливіть кореспондента видання, що то був за «референдум», коли на півострові були російські солдати, міністр запропонував порівняти його з революцією в Україні.

«Порівняйте його з фальшивою революцією в Україні, яка була «псевдореволюцією», профінансованою закордонними країнами - схожою з революціями під час «Арабської весни»... Існують певні історично російські зони з російською культурою і традиціями, які законно належать Російській Федерації», - сказав італійський міністр.

Крім того Сальвіні прокоментував звинувачення, що його партія "Ліга" (колишня назва "Ліга Півночі") бере кошти від російської керівної партії Путіна "Єдина Росія".

"Це фальшиві новини. Ми судимося з тими, хто повідомляє про це. Це не правда. Ми ніколи не брали жодного євро, жодного рубля або жодного долара", - стверджує він.

Водночас, щодо існування угоди між партіями "Ліга" та "Єдина Росія" міністр відповів: "Так, це була політична угода, щодо якої відбувалася трансляція у всесвітній мережі. Предметом угоди була співпраця між молодіжними рухами у культурних та економічних питаннях, так же само, як і з іншими партіями, такими як "Національний фронт" у Франції та партією свободи в Австрії".

The Washingtom Post зазначає, що спробувало знайти докази для підтвердження слів Сальвіні щодо порівняння Революції гідності в Україні з революціями в деяких арабських країнах, але не виявило їх. Видання зауважує, що така інформація широко поширювалася лише після того, як російські ЗМІ її публікували.