Володимир Омелян / REUTERS

Міністр інфраструктури Володимир Омелян назвав направлення Спеціалізованою антикорупційною прокуратурою до суду обвинувального акта про його незаконне збагачення «театром абсурду».

Про це він написав на своїй сторінці у Facebоok.

«НАБУ направило справу Омеляна про «незаконне збагачення» до суду. Театр абсурду, хоч і непогано зрежисований, але все ж абсурду, триває. З іншого боку, не перестаю дивуватися реаліям української політики. Саме проти мене, Уляни Супрун - людей, які ініціюють і здійснюють реформи, - ведеться така безпринципна і низька гра», - написав міністр.

Відео дня

Читайте такожНАЗК внесло приписи Кубіву та Омеляну

Омелян зазначив, що завдяки його роботі в країні відбулося чимало позитивних змін у сфері інфраструктури.

«Дорожній фонд працює, дороги відновлюються, люди мають можливість подорожувати літаками дешевше, ніж будь-коли. Дедалі більше іноземних компаній відкриваються в Україні й створюють тут нові робочі місця. Підписано найбільший контракт в історії України на 1 млрд дол. з виготовлення локомотивів без копійки корупційних грошей. Вантажопотік в портах зростає, незважаючи на блокаду Азова. Це все зроблено мною і моєю командою», - написав він.

Також, міністр підкреслив, що кошти, витрачені НАБУ на «справу Омеляна», перевищують суму можливого незаконного збагачення в рази.

«Хлопці, вас дійсно створювали і навчали заради того, щоб ви бігали в пошуках уявних злочинців, замість того, щоб боротися з корупцією реальною ?! Закривали десятками інші справи і мимрили, що корупція знизилася, де вона далі цвіте буйним цвітом, а ви її просто «не помічаєте»?! Ви можете дискредитувати мене особисто, але дискредитуєте НАБУ як інститут набагато сильніше. Справа проти одного реального корупціонера зробила б з НАБУ героя. Справа НАБУ проти Омеляна - сміх і гріх», - зазначив він.

При цьому Омелян підкреслив, що за проведені реформи отримав кілька хвиль інформаційних кампаній з дискредитації, переслідування членів сім'ї, справа НАБУ.

«Але реформи триватимуть. Тому що, вони повинні тривати. І, тому що, я не вірю, що країна зміниться сама по собі - її повинні змінити ми. Не всі згодні з цією тезою, очевидно. Але це їхні проблеми. Всьому свій час". - зазначив міністр.

Також, Омелян заявив, що на НАБУ мають зовнішній вплив деякі особи.

«Сьогодні увечері обов'язково підніму келих Кримського шампанського за здоров'я більше десятка детективів, які героїчно розслідували впродовж півтора року мою справу, керівництво цієї організації та їхніх друзів. Подробиці після виборів. Щоб не «розгойдувати човен», - написав він.

Як повідомляв УНІАН, сьогодні Спеціалізована антикорупційна прокуратура (САП) направила до Солом'янського районного суду міста Києва для розгляду по суті обвинувальний акт стосовно міністра інфраструктури Володимира Омеляна.

13 вересня 2018 року співробітники Національного антикорупційного бюро України вручили Омеляну підозру в незаконному збагаченні, використанні або придбанні машини для брата і недекларуванні проживання в будинку протягом двох тижнів у 2016 році.

За даними НАБУ, Омелян з 2000 року до теперішнього часу перебуває на державній службі і в період з 1 січня 2000 року по 26 квітня 2018 року одержав 2,17 млн грн офіційного доходу, тоді як витрати його становили лише в період з 2008 року по 26 квітня 2015 року, щонайменше 3,45 млн грн.

Також у НАБУ стверджують, що в 2015 році, перебуваючи на посаді заступника міністра інфраструктури України, чиновник придбав у власність активи, законність підстав отримання яких не підтверджена доказами і вартість яких значно перевищує його законні доходи.

Омелян порівняв кримінальне провадження, відкрите стосовно нього за підозрою в незаконному збагаченні, з боротьбою "з бабками в підземних переходах", і заявив, що вимагатиме притягнення до відповідальності слідчих НАБУ.

14 вересня 2018 року Солом'янський районний суд м.Києва обрав Омеляну запобіжний захід у вигляді особистої поруки.

На Омеляна також покладено ряд процесуальних обов'язків: прибуття на першу вимогу до детективів НАБУ; повідомлення детективам про зміну свого місця проживання або роботи; утримання від спілкування зі свідками. При цьому міністру необхідно було здати на зберігання паспорти, зокрема закордонний.