Порошенко гостро розкритикував колишнього главу Мінекономрозвитку / Фото УНІАН

Під час закритої зустрічі 26 березня у своєму передвиборчому штабі з лояльними блогерами президент України Петро Порошенко назвав депутата Сергія Лещенка, якого він й привів до парламенту, та колишнього главу Мінекономрозвитку Айвараса Абромавичуса "аморальними" й "небезпечними" для країни.

Витяги із заяв глави держави під час зустрічі наводить видання theБабель.

Читайте такожЗМІ дізналися, про що говорив Порошенко на закритій зустрічі з лояльними блогерами

Відео дня

"Вони [команда Зеленського] підбирають цих лещенок (депутат від БПП Сергій Лещенко, - Ред.) й абромавичусів (Айварас Абромавичус, колишній глава Мінекономрозвитку, який заявив, що на нього тиснув Ігор Кононенко, соратник і бізнес-партнер Порошенко, й подав у відставку, - Ред.), яких ми давно вигнали як аморальних людей, яким не можна довіряти Україну. Не тому, що вони за чи проти, а тому що небезпечні для країни", - заявив Порошенко.

Як повідомляв УНІАН, у грудні 2014 року Айвараса Абромавичуса призначили міністром економічного розвитку і торгівлі України, а президент України Петро Порошенко підписав указ про прийняття його до українського громадянства.

Нагадаємо, іноземці протягом двох років з моменту прийняття до громадянства України повинні надати документальне підтвердження свого особистого зобов'язання про припинення всіх іноземних громадянств. Але Айварас Абромавичус, відповідаючи на безліч запитів українських ЗМІ, розповідав, що відповідні документи будуть ним надані до закінчення дворічного терміну перебування в українському громадянстві. Але оскільки Абромавичус залишив Кабінет міністрів України раніше від цього терміну, доказів відмови від громадянства Литви Абромавичусом в Україні так і не дочекалися.

Крім того, у 2015 році з'явилася інформація про те, що у тодішнього глави Мінекономрозвитку Айвараса Абромавичуса  - громадянство Бразилії.