І як вони збираються знімати недоторканність один з одного? / фото facebook.com/svitlana.zalishchuk

Першого заступника голови регламентного комітету Павла Пинзеника та народного депутата Максима Полякова помітили разом за обідом у ресторані The Burger в центрі Києва.

Про це на своїй сторінці у Facebook написала нардеп Світлана Заліщук. За її словами, фотографію, де політики обідають разом, надіслав їй "анонімний користувач".

Читайте такожЛуценко назвав регламентний комітет Ради "групою, де ворон ворону око не виклює"

Відео дня

Зазначимо, що минулого тижня регламентний комітет ВР під керівництвом Пинзеника назвав недостатньо обґрунтованими подання Генеральної прокуратури щодо притягнення до кримінальної відповідальності нардепа Полякова.

"І як вони збираються знімати недоторканність один з одного?" - процитувала Заліщук питання людини, яка надіслала їй це фото.

"Разом з недоторканністю в Раді працює ще один інститут, не регламентований Конституцією - кругова порука. Її змінами до Основного Закону не скасуєш", - додала Заліщук.

Як повідомляв УНІАН, перший заступник голови регламентного комітету Верховної Ради Павло Пинзеник 7 липня після засідання комітету по поданням на народного депутата від "Блоку Петра Порошенко" Борислава Розенблата заявив, що у справі Розенблатта всі "очевидніше, ніж у справі Максима Полякова.

Нагадаємо, 21 червня генеральний прокурор Юрій Луценко вніс у Верховну Раду подання про надання згоди на притягнення до кримінальної відповідальності, затримання та арешт депутатів Борислава Розенблата та Максима Полякова.

В діях Розенблата вбачаються ознаки зловживання впливом і хабарництва на загальну суму $280 тис., в діях Полякова - ознаки зловживання впливом і хабарництва. Ці депутати підозрюються в отриманні неправомірної вигоди за внесення до парламенту законопроектів та вчинення інших дій, пов'язаних із видобутком бурштину.

6 липня Регламентний комітет назвав недостатньо обґрунтованими подання ГПУ щодо Полякова і направив відповідні документи голові Верховної Ради Парубію.