За словами Дубинського, відповідальність за події в Карпатах лежить на попередній владі \ фото ДСНС

Причиною повені в Карпатах є не рясні опади, а зруйнована при Арсенії Яценюку система космічного моніторингу лісових насаджень.

Читайте такожУ Чернівцях порахували збитки від масштабної повені (відео)

Про це в ефірі телеканалу ZIK заявив народний депутат Олександр Дубінський. «Після Майдану прийшла до влади партія «Народний фронт» на чолі з Арсенієм Яценюком зруйнувала систему космічного моніторингу лісових насаджень, яка була створена при Януковичі. Створена з прагматичною метою контролювати вирубки і розуміти, скільки заробляють лісники, скільки вони можуть занести начальнику лісгоспу і далі в найвищі кабінети. Щоб нікому не заносити, Арсеній Петрович з відповідною йому легкістю і елегантністю цю систему знищив, і почалася тотальна вирубка лісу з подальшим вивезенням до Євросоюзу і перепродажем лісу на експорт», - заявив нардеп.

Відео дня

За його словами, відповідальність за події в Карпатах лежить на владі і попередній, і нинішній.

«Вже майже півроку на чолі Лісагентства знаходиться Андрій Заблоцький, який не зробив нічого, щоб зупинити корупцію в лісовому агентстві і лісгоспах. Були там корупціонери, так і залишилися. Як продавався так званий «діловий ліс», з якого потім роблять дорогі меблі та інші вироби, так і продається», - обурився Дубінський.

При цьому прем'єр-міністр Денис Шмигаль каже, що причиною паводків є дощі, а не вирубані ліси.

«Влада не хоче визнавати, що в Україні йде варварська вирубка лісу, яку потрібно припиняти. Але робити це ніхто не збираються, навпаки, вони продовжують на цьому заробляти. У Кабміні розуміють, що їхні дні полічені і тому хочуть якомога більше грошей заробити, в тому числі і на контрабанді лісу», - вважає народний депутат.

Крім того, він нагадав про прийняте рішення про проведення інвентаризації всього лісового господарства України.

«Дуже скоро ми побачимо колосальну боротьбу за управління державними земельними ресурсами, які перейдуть в ВІДГ. Тому що з 24 жовтня, якщо на ділянці лісу немає, то земля буде передана в держземресурси. А потім ці землі будуть приватизовані або розкуплені в рамках закону про створення ринку землі. Це масштабна схема, на яку будуть виділятися величезні бюджети», - прогнозує Дубінський.