Євген Мураєв біографія / фото-УНІАН

23 січня розвідка США повідомила про підготовку російської окупаційної влади в Україні після вторгнення в Україну. Такої ж думки дотримується МЗС Британії. Главою російської адміністрації, на думку західних експертів, може стати колишній нардеп України Євген Мураєв. Сам Мураєв відкидаєтакі звинувачення.

Проросійський політик з "Опозиційного блоку" і власник телеканалу "Наш" Євген Мураєв відомий своєю критикою чинної влади і курсу на зближення України із заходом. Біографія і кар'єрний шлях Мураєва зібрані на УНІАН.

Відео дня

Хто такий Євген Мураєв - біографія політика

Євген Мураєв народився 2 грудня 1976 року в місті Зміїв Харківської області. Закінчив Харківський фізико-математичний ліцей і навчався в нинішньому університеті ім. Каразіна на фінансиста. Здобув другу вищу освіту в Національному юридичному університеті ім. Ярослава Мудрого.

Політичну кар'єру розпочав у 2006 році як депутат Харківської облради. У 2010 році став головою Зміївської районної адміністрації. У 2012 році став депутатом "Партії регіонів", а у 2014 переобраний як депутат партії "Опозиційний блок". Цю партію він покинув у 2016 році. У Верховній Раді Мураєв займався митними та енергетичними питаннями.

У 2018 році Мураєв оголосив про створення партії "Наші", яку і очолив, а також створив телеканал "Наш". У 2019 році брав участь у президентських виборах, але зняв свою кандидатуру. На дострокових парламентських виборах 2019 року очолив партійний список "Опозиційного блоку". Політик пропускав більшу частину засідань і дуже рідко виступав з трибуни.

Євген Мураєв - погляди і бізнес

Євген Мураєв підтримує децентралізацію влади в Україні та позаблоковий статус країни. Заявляв, що "Україна управляється фахівцями з США" і "віддала свій суверенітет". Критикує Володимира Зеленського і називає його "заручником ЦРУ". Російську агресію на сході України Мураєв називав громадянським конфліктом. Депутат також заявляв про утиск прав російськомовного населення.

Телеканал "Наш", який належить Мураєву, також заперечує військову агресію РФ проти України. Нацрада неодноразово зверталася до суду з вимогою позбавити телеканал ліцензії. В Інтернеті популярні петиції з вимогою заборонити телеканал в Україні.

Євген Мураєв новини / фото УНІАН

Євген Мураєв - особисте життя

З 2005 по 2017 рік був одружений на Валерії Тарановій, учасницею проекту "Наші", нині головою молодіжної політики і туризму в облраді Харкова. У шлюбі народилися сини Ігор і Михайло. У 2017 році Мураєв і Таранова розлучилися. З 2018 року перебуває у шлюбі з актрисою Катериною Гордієнко. Від другої дружини у Євгена є дочка і син.

Кремль може "коронувати" Мураєва в разі вторгнення в Україну - що відомо

У МЗС Британії заявили, що Росія збирається призначити Мураєва головою окупаційної адміністрації після вторгнення в Україну. В офіційному пресрелізі було зазначено, що Кремль розглядає можливість вторгнення і окупації України і сподівається поставити в Києві проросійського лідера.

Мураєв відреагував на цю інформацію заявою, що на цей час знаходиться під санкціями РФ через конфлікт з депутатом від "ОПЗЖ" Віктором Медведчуком.

В офісі президента закликали серйозно поставитися до даної інформації, але самого Мураєва назвали "смішною фігурою".