Як зберігати моркву взимку / depositphotos.com

Багато українців, навіть ті, хто ніколи раніше цього не робив, цього року обзавелися власним городом - так практичніше та надійніше. Тепер важливо зберегти врожай впрок, щоб взимку не залишитися без продуктів. УНІАН поділиться порадами, як зберегти моркву на зиму без втрат.

Раніше ми розповідали, як зберігати цибулю в квартирі.

Як найкраще зберігати моркву - найвдаліші варіанти

Зберігання моркви в погребі / depositphotos.com

Вважається, що льох і підвал - найбільш оптимальні місця для зберігання овочів взимку, так як саме там вийде створити для моркви сприятливі умови. Якщо забезпечити потрібний рівень температури і вологості, то урожай вийде зберегти до наступного сезону. 

Відео дня

Як зберегти моркву на зиму в ящиках

Візьміть дерев'яний або пластиковий ящик і насипте в нього близько 2 см піску. Якщо його немає, можна взяти тирсу, лушпиння цибулі або мох. Головне правило - наповнювач повинен бути сухим і чистим. Розподіліть моркву на однаковій відстані, не зсипаючи її в купу, а обережно розкладаючи одну навпроти одної. Таким чином викладайте шари, зверху засипте наповнювачем.

Як правильно зберігати моркву в пакетах на зиму

Деякі господині використовують такий метод - він вважається найменш енерговитратним і найбільш зручним. Для того, щоб допомогти моркві пережити зиму, викладіть моркву в чисті поліетиленові пакети, всередину киньте хвойну тирсу, випустіть повітря і зав'яжіть пакет.

Ми розуміємо, що не у всіх є можливість спустити моркву під землю, тому розповімо, як зберегти моркву на зиму без льоху.

Скільки зберігається морква в холодильнику і чи варто її там залишати

Заготівля моркви на зиму-поради / depositphotos.com

Викладіть овочі в поліетиленовий або вакуумний пакет, випустіть повітря і щільно зав'яжіть. Зберігайте його в овочевому відсіку холодильника і не лякайтеся, якщо перший час буде утворюватися конденсат - пізніше він зникне.

Як зберігати моркву в свіжому вигляді - метод заморозки

Такий спосіб теж підійде, якщо ви точно знаєте, що цілком гризти морквину не захочете. Промийте моркву і просушіть її. Потім натріть на крупній тертці. В якості альтернативи, овочі можна нарізати смужками, кружечками або як вам зручно. Розкладіть по пакетам або пластиковим контейнерам і покладіть в морозильну камеру.

Чому погано зберігається морква - термін придатності

Як і в будь-якій справі, не існує "чарівної таблетки", яка допоможе овочам жити вічно. Всі ми тлінні, і морква не виняток, тому важливо враховувати середню тривалість життя овочів. Звичайно, відштовхуючись від способу їх зберігання:

  • 1 рік - в лушпинні цибулі, хвойній тирсі або ящиках з піском;
  • 5-8 місяців - в закритих сухих ящиках без наповнювача.
  • 2-4 місяці - в поліетиленових пакетах.
  • 1-2 місяці - в міській квартирі в холодильнику.

У морозилці, звичайно, морква буде зберігатися довше - близько року, якщо ви правильно її заготовили.

Вас також можуть зацікавити новини: