Медведєв пригрозив "Роскосмосу" посиленням контролю / фото Комсомольская правда/Анатолій Жданов

Прем'єр-міністр Росії Дмитро Медведєв у середу, 23 січня, різко розкритикував державну корпорацію "Роскосмос".

Про це повідомляє ТАСС.

На нараді, присвяченій фінансово-економічному стану «Роскосмосу», він закликав корпорацію "закінчувати з прожектерством».

Відео дня

Читайте такожУ Росії хочуть створити супутникову систему стеження "Государеве око"

"Годі базікати, куди ми полетимо в 2030 році, треба працювати, менше говорити і більше робити, активно займатися комерціалізацією нашої космічної галузі та збільшенням частки Росії на міжнародному ринку", - зазначив прем'єр.

За словами Медведєва, у «Роскосмосу» є проблеми з ефективним використанням інвестицій. Також він вказав на перевитрату коштів і затримку будівництва об'єктів космодрому "Восточний".

«Росія може бути успішною в ракетно-космічній галузі. Але поки в цій сфері є проблеми. Буде посилено контроль за виконанням прийнятих рішень. За витратами, термінами та якістю виконання робіт. Виконавцям пора закінчувати з прожектерством. Менше говорити, більше робити», - написав Медведєв у Twitter.

Як повідомляв УНІАН, росіяни не можуть пояснити, чому ламаються їх супутники.

У січні директор НДІ ядерної фізики МДУ Михайло Панасюк заявив, що на навколоземній орбіті розташовуються всього два великих російських наукових супутника, однак обидва вони не є такими, що повноцінно функціонують.

Раніше, того ж місяця, зник зв'язок з орбітальним радіотелескопом «Спектр-Р». Причиною неполадок називається відмова останнього працюючого (третього) комплекту приймально-передавальних пристроїв.

У грудні 2018 року російські експерти заявили, що встановити точне походження отвориу в обшивці пілотованого корабля «Союз МС-09» практично неможливо.