Відповідні сувеніри надійшли в продаж до магазину в Нижньому Новгороді напередодні Дня Перемоги / фото: Олександр Дейч/Facebook

У Нижньому Новгороді напередодні Дня Перемоги в продаж надійшли георгіївські стрічки зі свастикою.

Про це місцевий житель Олександр Дейч повідомив на своїй сторінці в Facebook.

На його думку, сувенір з червоною зіркою, георгіївською стрічкою і чорною свастикою привезли в Росію з Китаю.

Відео дня

«Друзі! Як вам креатив "китайських товаришів". Це продається в магазині поруч з будинком. І мені здається це... В загальному до зірки й стрічки - ніяких питань! Але от як бути з незрозуміло навіщо намальованою свастикою?» - написав він.

Читайте такожСБУ розслідує факт появи нацистської свастики у київському ТРЦ

У коментарях користувачі соцмережі нагадали, що георгіївська стрічка давно стала символом російського тероризму.

«Ну взагалі-то ця стрічка вже стала символом російського тероризму, ну і до фашизму тут недалеко)»;

«Ну дизайн точно в РФ стверджували»;

«Ви тільки китайцям не здумайте закиди адресувати. Вони можуть образитися і почати дружити з Америкою. І нам тоді повний кирдик. Наберіться мужності, рот на замок і мовчіть в ганчірку, як ви це вмієте добре робити», - писали користувачі соцмережі.

Нагадаємо, з 2017 року Кодекс України про адміністративні правопорушення доповнено статтею 173-3, якою встановлено відповідальність за виготовлення і пропаганду георгіївської (гвардійської) стрічки, яка має провокаційний характер.

Як повідомляв УНІАН, сім'ї з Швеції, яка замовила в інтернет-магазині наволочки для подушок з візерунком з троянд, прийшли наволочки зі свастикою і профілем Гітлера.