Директор школи розповіла, що виступ було узгоджено, а зброя - не справжня / скріншот

У Воронежі Російської Федерації на відкритті однієї зі шкіл 2 вересня для школярів провели показовий виступ підлітків у камуфляжі, які наставили на дітей дула пістолетів.

Про це повідомило видання «Moe! Online» з посиланням на батьків учнів.

Мати одного з першокласників, Ганна, обурилася, що подібний виступ влаштували в річницю теракту в Беслані, адже ці події «підсвідомо в голові».

Читайте такожУ Росії школярам до Дня знань заспівали "Рюмку водки на столе"

«І тут вибігли підлітки в камуфляжі і стали показувати прийоми рукопашного бою, махали якимось прапором, вибудовували фігури, а потім в одному з епізодів використовували пістолети. З перекату вони піднімалися і зображували прицілювання. І цілилися в наших дітей. Невже не можна було так номер організувати, щоб дула в іншу сторону були спрямовані? Або взагалі без зброї. Діти про Беслан не знають, а в мене від такої картини аж серце завмерло», - поділилася своїми враженнями Ганна.

За її словами, першокласники не злякалися, бо не розуміли, що відбувається. У свою чергу директор школи розповіла, що виступ було узгоджено, а зброя - не справжня, перед дітьми виступали активісти військово-патріотичного клубу.

Як повідомляв УНІАН, у гімназії №540 Санкт-Петербургу (Росія) на лінійку у День знань запросили бійців "Росгвардії". Силовики, зокрема, показували дітям, як скручувати громадян на мітингах.