Професор Соколов зможе читати в ізоляторі / synergymentor.ru

Заарештованому за вбивство аспірантки російському історикові Олегу Соколову передали окуляри до ізолятора.

Читайте такожРосійський "Наполеон-вбивця" допоміг французьким ультраправим відвідати окупований Крим

Про це повідомляє російське агентство ТАСС з посиланням на адвоката Соколова Олександра Почуєва. Наразі підсудного утримують в ізоляторі тимчасового тримання (ІТТ) в центрі Петербурга.

Раніше Соколов звернувся до голови міської Громадської спостережної комісії (ОНК) Олександра Холодова з проханням передати йому до ізолятора окуляри, бо він не може без них читати.

"У мене величезне прохання - я не можу не читати, мені потрібні окуляри <...> тому що без окулярів я не можу читати, і щоб у мене була можливість [отримати] літературу, тому що я, як вчений, я просто божеволію, я просто благаю, щоб мені дали можливість хоча б займатися своєю справою навіть зараз", - заявив Соколов.

Він також розповів, що в ізоляторі його "ніхто не б'є" і особливих скарг у нього немає.

Як повідомлялося, Олег Соколов був затриманий вранці в суботу, 9 листопада, коли привернув увагу поліцейських після того, як пірнув у річку, щоб втопити пакет, в якому знаходилися відрізані руки вбитої.

Сам Соколов перебував в неадекватному стані, його відвезли до лікарні з переохолодженням. Чоловік зізнався, що перебував зі своєю колишньою студенткою у відносинах і вбив її після сварки. Прийшовши до тями, він вирішив розчленувати тіло і позбутися нього. У процесі він багато пив, щоб не втратити свідомість.

В квартирі викладача співробітники правоохоронних органів виявили тіло вбитої молодої жінки і її відрізану голову, а в рюкзаку — травматичний пістолет. Пізніше стало відомо, що випускниця російського виша Анастасія Єщенко, у вбивстві якого підозрюють доцента, історика Олега Соколова, загинула від вогнепального поранення.

За словами колег і студентів, Олег Соколов був відомий своєю ексцентричністю і потягом до молодих студенток, а його пристрасть до постаті Наполеона мала маніакальний характер.