REUTERS

Переважна більшість жителів Росії дізнаються новини завдяки телебаченню, далі в списку йде інтернет.

Про це йдеться в дослідженні Mediascope, проведеному за замовленням Мінкомзв'язку, пише "Медуза".

У першому випадку мова йде про 70% опитаних, у другому - 58%. Відзначається, що телевізор став основним джерелом новин для людей старше 55 років (88% опитаних), а з інтернету їх впізнають в основному молоді люди - 16-24 і 25-34 років (75% і 73% відповідно).

Відео дня

Головними джерелами новин в інтернеті є "Яндекс.Новости" (25%), "Вконтакте" (10%), YouTube (7%), Instagram (6%), Google (5%), "Одноклассники" (5%). Опитані також згадали Lenta.ru (2%), Rambler, Telegram, Facebook і "Медузу" (по 1%). Серед джерел новин на ТБ опитані назвали пропагандистські "Первый канал" (36%), "Россия 1" (35%), НТВ (19%) і "Россия 24" (12%).

Читайте такожВ Росії 23 грудня проведуть навчання з ізоляції рунету – ЗМІ

Інтернету як джерелу новин довіряють 14% опитаних, а телебаченню — 44%. В даному випадку лідерами стали "Первый канал" і "Россия 1", яким довіряють 17% і 15% респондентів. "Медузе" довіряють 1% опитаних, хоча в Москві і Петербурзі таких більше — по 3%.

Найулюбленышими програмами на ТБ росіяни назвали "Прямий ефір" з Андрієм Малаховим, "Чоловіче і жіноче", а також "Поле чудес". Серед серіалів лідерство у "Гри престолів", "Сліду" і "Таємниць слідства".