До розгляду апеляції на вирок підсудна перебувала в одиночній камері СІЗО / yaizakon

Брянський обласний суд повернув на перегляд справу трансгендерної жінки на ім'я Мішель, засудженої на три роки за розповсюдження порнографічних малюнків.

Читайте такожУ Москві арештанта-трансгендера не прийняли ані до чоловічого, ані до жіночого СІЗОЯк пише Сноб, суд оголосив рішення за апеляційною скаргою адвокатів Мішель, вона брала участь в засіданні по відеозв'язку. Рішення суду скасувало вирок Мішель і повернуло його до суду першої інстанції. Засуджену також звільнили із СІЗО.

Активісти просять не називати справжнє ім'я Мішель заради її безпеки. Її визнали винною в поширенні порнографії із зображенням неповнолітніх у листопаді 2019 року. Приводом для кримінальної справи стали кілька малюнків з манги (японський твір, схожий на комікс) із зображенням оголених персонажів. Мішель виклала їх на своїй сторінці у «ВКонтакте», експертиза визнала, що на них намальовані «особи чоловічої статі, які не досягли 14-річного віку».

Відео дня

До розгляду апеляції на вирок Мішель перебувала в одиночній камері СІЗО. Якби суд не задовольнив скаргу, Мішель могла б потрапити в чоловічу колонію – жінка не завершила трансгендерний перехід і не змінила паспорт, в якому записана як чоловік. 

Раніше УНІАН повідомляв, що жінку-трансгендера Мішель вирішили посадити в чоловічу колонію.