Жириновський придумав метод боротьби з грипом та ГРВІ / УНІАН

Одіозний російський депутат, лідер ЛДПР Володимир Жириновський заявив, що готовий тиснути руку тільки президенту РФ, прем'єру та спікеру Держдуми. Все це - з метою профілактики зараження інфекціями.

Як повідомляє російський "Інтерфакс", про це він сказав у понеділок на слуханнях в Держдумі.

"Президент подасть мені руку, я потисну, прем'єр-міністр, голова Держдуми, все, решта не треба подавати руку, я не буду тиснути, ви що? Заразу мені передаєте", - сказав Жириновський.

Відео дня

Таким чином він відреагував на заступника міністра охорони здоров'я Сергія Крайового, що подав йому руку.

"Сергій Олександрович трохи запізнився на наші слухання і подав мені руку. Я сам не подаю. Чекайте, коли старший за віком і положенням, подасть. Розумієте, що це застарілі звички? Повинні вчити мільйони людей припинити обніматися, цілуватися, подавати руку", - зазначив він.

У своєму Telegram-каналі 17 лютого Жириновський запропонував обмежити фізичні контакти між людьми через грип та коронавірус з Китаю.

Читайте такожЖириновський вирішив боротися з мікробами та збирати "проби бруду" в Держдумі (відео)

"Зараз у Росії самий гострий етап сезонної епідемії ГРВІ та грипу, плюс загроза проникнення нового вірусу з Китаю. Потрібно максимально скоротити фізичні контакти між людьми. Я б навіть запропонував тимчасово ввести режим, коли співробітник може пропустити 1-2 дні роботи без лікарняного при появі ознак захворювання. Адже набагато гірше, якщо він прийде і заразить ще десятьох. Збиток набагато більше", - вважає депутат.

Минулого тижня Жириновський вийшов на трибуну Держдуми в білих рукавичках і закликав всіх ходити в них, а також не протягувати руку на знак привітання. В кінці виступу Жириновський зняв рукавички і протер ними трибуну.