REUTERS

Рада федерації РФ на пленарному засіданні в середу ухвалила закон про визнання громадян України і Білорусі, які вільно володіють російською мовою, її носіями і звільнила їх від необхідності проходження співбесіди для отримання громадянства.

Про це повідомляє ТАСС.

Як зазначається, зараз іноземні громадяни та особи без громадянства можуть бути визнані носіями російської мови за результатами співбесіди, проведеної профільною комісією. Такий статус дає можливість його власникові отримати російське громадянство в спрощеному порядку.

Відео дня

Закон встановлює, що українці і білоруси, які вільно володіють російською мовою, при поданні особисто заяви про визнання їх носіями російської мови і за наявності підстав можуть бути визнані комісією носіями російської мови без проходження співбесіди. Під підставами мається на увазі те, що самі заявники або їх прямі родичі постійно проживають або раніше постійно проживали на території РФ або на території, яка відносилася до Російської імперії або СРСР, в межах державного кордону РФ.

Читайте такожУ Росії вчителька розповіла школярам, як правильно писати нецензурні слова (відео)

Таким чином було внесено уточнення до закону РФ про громадянство, згідно з яким вимоги до необхідного рівня знань, критерії оцінки та порядок розробки та використання матеріалів для співбесіди визначаються МВС Росії за погодженням з Міносвіти РФ.

У разі підписання президентом РФ закон набуде чинності через 90 днів після офіційного опублікування.