Ілюстрація / REUTERS

Роскомнагляд на вимогу генпрокуратури Росії 20 квітня офіційно заблокував сайт Міністерства з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України. 

Про це повідомила прес-служба українського відмоства.

У Мінреінтеграції уточнюють, що невідомо - заборона стосується тільки території РФ чи й окупованих росіянами територій України.

Відео дня

"Проте, відомо, що причину блокування сайту російська влада обрала доволі дивну, а саме - "претензії викликала новина про приховування хворих COVID-19 в Криму і на Донбасі". Росію стурбували дані з тимчасово окупованих нею українських територій про дефіцит тестів, про те, що перевірки там проходять тільки "чиновники" російських окупаційних адміністрацій і військові, про те, що пацієнтам з відповідними симптомами там ставлять діагноз ГРВІ, а з лікарів беруть зобов'язання про нерозголошення реальної ситуації", - йдеться у повідомленні.

Читайте такожВіце-прем'єр: в ОРДЛО приховують реальну картину щодо коронавірусу, хворі є й серед бойовиків

Російські посадовці послалися на те, що окупаційні адміністрації нібито звітували про відсутність хворих і великий запас тестів.

"При цьому, Роскомнадгляд і Генпрокуратура РФ продовжують ігнорувати інформацію про летальні випадки в ОРДЛО та інформацію від представників окупаційної російської адміністрації в українському Криму про те, що російське Міноборони планує хворих на коронавірус військових розміщувати у Севастополі, для чого вже розпочалась підготовка госпітального судна "Єнісей", яке росіяни використовують як поліклініку для медоглядів і невеликий безкоштовний військовий готель для командування", - заявили у відомстві.

Читайте такожУ Кабміні анонсували гумконвої для окупованого Донбасу

У Мінреінтеграції наголосили, що приховування реальних даних про коронавірус - це лише привід для блокування сайту. 

"Головними чинниками таких дій є абсолютно конкретна позиція щодо незаконних дій країни-агресора на українських територіях, нехтування нормами міжнародного права, позиція щодо переслідування корінного народу Криму і про плани з вилучення землі, про відмову РФ виконувати свої зобов‘язання щодо виведення їхніх військ з території українських Донецької і Луганської областей тощо", - заявили у відомстві, додаючи, що це перший випадок блокування російською генпрокуратурою державного сайту іншої країни.