Росія формує в регіонах нові" добробати " / скріншот відео

Російський терорист, який підтримує агресію проти України, Ігор Стрєлков (Гіркін) розкритикував рішення керівництва РФ сформувати і направити на війну "добровольців" з регіонів.

Про це він написав у своєму Telegram.

За його словами, нові "іменні" батальйони, які зараз формуються в регіонах РФ, будуть розбиті в перших же боях або понесуть величезні втрати через "вогкість" і недосвідченість особового складу. 

Відео дня

"І не факт, що після цих "жорстоких уроків" і величезних втрат - "іменні добровольці" не почнуть розбігатися (ставати "п'ятисотими") набагато швидше, ніж це зараз роблять бійці ПВК і лінійних контрактних частин", - вважає терорист.

При цьому він засумнівався, що в РФ буде оголошено мобілізацію, оскільки це нелогічно, зважаючи на постійні заяви пропагандистів і Міноборони Росії про "перемоги" в Україні.

У зв'язку з невдачами на фронті, прогнозує Гіркін, першим і головним кандидатом на "виліт" є міністр оборони РФ Сергій Шойгу. 

"Йому пригадається все- і "2000 безпілотників", і танки/літаки/ракети, "що не мають аналогів (в кількостях штук, рахованих по пальцях), і дивовижний підбір керівних військових кадрів, і загальне постачання військ і т.д., і т. п.", - пише Стрєлков.

За його прогнозом, Шойгу буде до останнього приховувати від Путіна реальну картину війни і "тягнути кота".

"А ось вже відразу після відставки - Сергій Кужугетович, як пропалений досвідчений політик (ну не військовий - же він, справді?)- міг би ("весь у білому") вийти на майданчик ЗМІ і скорботно заявити: "Я зробив все, що міг, але - оскільки переконати Володимира Володимировича провести мобілізацію і ввести воєнний стан не вдалося - то я умиваю руки!". Але Сергій Кужугетович не зробить цього ніколи. Оскільки слово "Честь" для нього - не більше ніж абстрактне поняття, а ось "влада" - штука зрозуміла донезмоги і цілком відчутна. І владою заради якоїсь "честі" йому пожертвувати навіть в голову не прийде, а "зіграти в чесного" скільки-небудь переконливо - не вистачить мізків", - пише терорист.

Раніше американські аналітики підтвердили, що в РФ продовжують формувати нові добровольчі загони для війни проти України. Разом з тим вербування в Москві після розголосу ЗМІ прикрили.