Глава Чечні неодноразово називав себе "піхотинцем Путіна" / фото t.me/RKadyrov_95

Журналіст Роман Цимбалюк висловив свою думку про те, що собою являє лідер Чечні Рамзан Кадиров і чи можна вважати, що його немає в живих. Він зазначив, що російські діячі часто "кудись зникають, потім з'являються", тому не варто ховати Кадирова, "поки його не покажуть на лафеті".

Цимбалюк нагадав, що коли в червні ПВК "Вагнер" на чолі з Євгеном Пригожиним почало, здавалося б, "переможний марш у бік Москви", низка пропагандистів взяли паузу. У їхньому числі, наприклад, Маргарита Симоньян, яка потім своє мовчання пояснила відсутністю інтернету, а також - Кадиров. 

Цимбалюк нагадав, що глава Чечні неодноразово називав себе "піхотинцем Путіна".

Відео дня

"Не Російської Федерації, а саме Путіна. І це - цікавий момент", - підкреслив Цимбалюк. Він пояснює: у жодній демократичній країні таке неможливо. Наприклад, в Україні жоден офіцер не заявить, що служить президенту Зеленському. Тому що військові служать народу України і президенту країни, незалежно від його прізвища. 

За інформацією журналіста, "тиша" в Чечні досягається Кадировим за рахунок того, що там просто вбивають людей, а закони РФ на територію Чечні не поширюються. При цьому, там всі знають, що таке кровна помста. "По факту - це вибухонебезпечний регіон Росії", - акцентує Цимбалюк.

За його словами, в Україні давно зрозуміли, що образ "страшних кадирівців" надуманий, і сприймають їх, як "війська Тік-ток", які під відеозапис стріляють по деревах. Він навів у приклад слова колишнього десантника, а тепер українського генерала поліції з позивним "Маршал" про те, що собою являє приватна армія Кадирова. Зокрема, у 2022 році, коли багато українців були налякані російським наративом "кадирівці йдуть", "Маршал" сказав, що "красиві бороди, не означають, що в них є артилерія і танки". В результаті, "кадировці" були розбиті.

"Після цього тік-ток війська бігали, красиво стріляли по березах, навіть по соснах і шторах, але в тій частині України, де наносяться артилерійські удари, вони більше не з'являлися", - сказав Цимбалюк.

У той же час, він стверджує, що в Росії "кадирівців" продовжують боятися. 

"Що українцю - добре, то росіянину - смерть... Не секрет, що вони (кадирівці, - УНІАН) в будь-яку позу ставлять Москву. Приблизно рік тому наближений до Кадирова Адам Делімханов (депутат держдуми РФ від путінської "Єдиної Росії" - УНІАН) заявив, що захищатиме Путіна в Московському державному інституті міжнародних відносин (МДІМВ). Тобто, вони в Москві ставили дипломатів в цю цікаву позу. Тому страшилка працює...", - сказав Цимбалюк. 

Він пояснює, що Кадиров, як автономний центр певної сили, зробив висновки на війні проти України і саме тому під час маршу "Вагнера" тримав паузу. При цьому, історія про "піхоту Путіна" працює, наприклад, проти МДІМВ - там, де не буде збройного опору. Задачі ж Кадирова - власне фізичне виживання і виживання його клану. 

"Тому, який сенс брати участь у міжусобних війнах?.. Якщо в "кадирівців" стрілятимуть на ураження, то "піхотинець Путіна" скаже, що в нього якісь справи в Чечні, і прапор РФ поки там знімати не будуть...", - каже Цимбалюк.

Крім того, за його словами, в Чечні є центр спецсназу (центр підготовки), але після вторгнення РФ в Україну там почали готувати військових не з Чечні. Іншими словами, на війну в Україну з Чечні їдуть не чеченці, не "кадировці", - а росіяни з інших регіонів РФ. Таким чином, Кадиров прагне зберегти своїх солдатів, в тому числі "для внутрішніх розборок" і для будь-яких дій на іншій території РФ.

Рамзан Кадиров помер - що відомо

Нагадаємо, раніше з'явилися чутки про смерть лідера Чечні Рамзана Кадирова. У Кремлі заявили, що його стан здоров'я коментувати не будуть. У Чечні офіційно заявили, що Кадиров у відпустці.

Американські аналітики вважають, що чутки про смерть Кадирова впливають на стабільність путінської влади в Чечні.

Бунт Пригожина - що відбувалося

Нагадаємо, в ніч на 24 червня понад 5 тисяч учасників ПВК "Вагнер" на чолі з Євгеном Пригожиним влаштували так званий заколот – пішли "маршем на Москву". Президент Володимир Путін назвав те, що відбувається зрадою. У 200 кілометрах від Москви колона вагнерівців зупинилася і розвернулася в іншому напрямку. Одночасно стало відомо, що ПВК перебазується в Білорусь. Через два місяці, 23 серпня, в Тверській області літак, в якому серед пасажирів значився Пригожин, був збитий. Всі пасажири, за офіційними даними, загинули. 

Наприкінці серпня російський опозиційний політик Дмитро Гудков припустив, що наступною жертвою після загибелі Пригожина може стати глава Чечні Рамзан Кадиров.

Вас також можуть зацікавити новини: