Кремль забріхується про "провальний контрнаступ" України: аналітики назвали мету / фото ua.depositphotos.com

Ворожі ЗМІ та "воєнкори" продовжили спроби представити український контрнаступ як провальне в російському інформаційному просторі, зауважують аналітики американського Інституту вивчення війни (ISW).

"Путін і раніше стверджував, що російські сили знищили неймовірну кількість української техніки під час українських контрнаступальних операцій, але за останні дні він перебільшує ймовірні українські втрати", – зазначають аналітики та наголошують, що російські "воєнкори" так само називали нереалістичні цифри, намагаючись переконати, що український контрнаступ зупиняється.

Експерти звертають увагу на те, що демонстрація українського контрнаступу як провального помітно порушує попередню стратегію Кремля, відповідно до якої російські ЗМІ не применшували потенціал успішних українських контрнаступальних операцій, а радше діяли навпаки.

Відео дня

"Посилення зображення українського контрнаступу як невдалої спроби свідчить про те, що політика Кремля щодо висвітлення війни спрямована на посилення зусиль, щоб просувати себе як ефективного менеджера війни", – йдеться в звіті.

Путін віщає про контрнаступ ЗСУ - останні заяви

Російській диктатор Володимир Путін упродовж останніх тижнів дедалі частіше публічно надає оцінку українській контрнаступальній операції, повідомляючи про нібито її слабкість і значні успіхи російського війська.

На зустрічі з випускниками військових вузів він заявив, що Україна нібито розуміє, що шансів перемогти РФ немає, тому зараз ЗСУ "встали". 

На початку минулого місяця він запевняв, що контрнаступ провалився

27 липня Путін заявив журналістам, що за останні дні російські війська знищили 39 одиниць бронетехніки з 50, які українські війська кинули для активізації штурму на запорізькому напрямку. Путін також стверджував, що російські сили також знищили 60% українського особового складу, який проводив ці штурми, а також 40% українських пілотів бойової авіації в цьому районі. 

Вас також можуть зацікавити новини: