Владислав Струженков / фото t.me/shot_shot

У Росії 18-річний Владислав Струженков готував масове вбивство в православній гімназії Серпуховського монастиря. Його жертвами могли стати понад 100 людей, проте двері до приміщення виявилися зачиненими, й хлопець підірвався на порозі.

Як пише КП, Струженков ніс саморобну бомбу на ранкову молитву. Відомо, що він спеціально вибрав час, коли всі учні з педагогами перебували в одному місці та розраховував влаштувати вибух всередині приміщення, проте вхідні двері були закриті.

Зазначається, що Струженков почав стукати, й саме у цей момент пристрій здетонував.

Вибух біля гімназії в Росії: подробиці

Вибух прогримів вранці 13 грудня. Владислав Струженков йшов у православну гімназію озброєний саморобною бомбою та мачете.

Колишній гімназист підірвався на саморобній бомбі / фото t.me/bazabazon

За різними даними, в результаті вибуху підривнику відірвало ногу, він втратив багато крові, але у вкрай важкому стані був госпіталізований. Крім нього, різні травми отримали 13 дітей.

Як пише Telegram-канал Shot, після самопідриву Струженков встиг сказати, що готувався до нападу близько 3 місяців. Вдома у нього знайшли багато коробок із сірниками, з яких були зчищені головки.

Також відомо, що Струженков – колишній гімназист, у нього був рак, йому видаляли щитовидку. Повідомляється, що у хлопця були проблеми з психікою і суїцидальні думки.

Читайте такожПідлітки петардою підірвали голову собаціКілька місяців тому батько підривника прийшов до школи та заявив, що його син абсолютно здоровий, і таблетки йому не потрібні. А довідка з психіатричним діагнозом нічого не означає.

Підривник скаржився психологу, що він нікому не потрібен. Він також звинувачував батьків, що його ніхто не запитав, чи хоче він взагалі народитися. Крім того, хлопець нібито прочитав в Інтернеті, що є якась порожнеча, і що "він хоче згнити та до неї повернутися".

Вас також можуть зацікавити новини