РФ обмежила доступ своїх депутатів на окуповані території України / фото ua.depositphotos.com

Депутатів Державної думи Російської Федерації зобов'язали погоджувати відвідування підрозділів російських військ на тимчасово окупованій території Запорізької, Херсонської, Донецької та Луганської областей України, повідомляє пропагандистське агентство ТАСС з посиланням на джерела. 

За інформацією видання, поїздки депутатів будуть можливі тільки на військово-повітряних суднах. Водночас обмеження не стосується відвідування цивільних об’єктів в окупованих містах.

"[Доручення] не стосується поїздок на "нові території" для відвідування будь-яких інших об'єктів, наприклад шкіл, соціальних об'єктів, або для проведення зустрічей з "виборцями", – заявляє джерело, не зазначаючи, яким є обґрунтування цього обмеження.

Відео дня

Депутати Держдуми потрапляють під обстріл на окупованих територіях України 

У травні 2023 року епутат депутат Держдуми Віктор Водолацький ("Єдина Росія"), який приїхав до окупованого Луганська, потрапив під обстріл і отримав поранення.

У червні під обстріл потрапив ще один представник путінської партії – опальний депутат Віктор Мілонов, відомий своїми гомофобними поглядами. Він підписав контракт із МО РФ і воює проти нашої країни у складі російської армії.

Цього місяця під обстріл під Бахмутом потрапив ще один російський депутат – Олександр Бородай, відомий як колишній "голова" окупаційного "уряду" так званої "ДНР".

Вас також можуть зацікавити новини: