Сергій Грабський заявив, що Росія стає технологічно відсталою державою, попри наявність певних ресурсів / фото ua.depositphotos.com

Попри наявність певних ресурсів, Росія стає технологічно відсталою країною. Вона відрізана від сучасних технологій, зокрема через санкції, та має великі проблеми у військовій промисловості. 

"Потрібно розуміти, що ресурси у Росії присутні, але Росія фактично відрізана від дійсно таких технологічних проєктів, від технологічних ресурсів. І вже зараз видно результати цих санкцій, які призводять до масового колапсу системи життєзабезпечення й соціальних служб. Росія стикається з серйозними проблемами в питаннях літакобудування та ремонту авіаційної техніки. Росія не може забезпечити себе в достатньому обсязі кораблями та іншими засобами. Тобто спостерігаються такі секторальні проблеми, які тільки наростають", – розповів в ефірі телеканалу FREEДОМ військовий експерт Сергій Грабський.

У РФ є налагоджений цикл виготовлення досить великого спектру озброєння, проте йдеться про застарілі зразки. А от із виробництвом нової техніки у Москви проблеми.  

Відео дня

"Росія наростила нібито в 3-4-5 разів виробництво ракет. Знаєте, це звучить дуже страшно, але якщо перейти до об’єктивних цифр – із 20 ракет вони підняли це виробництво до 80, до 100 ракет на місяць. І на цьому все. І це, за визнанням багатьох економістів Росії, стеля їхніх можливостей. Тобто ресурсна база дозволяє виробляти ці об’єкти або ці види озброєння, але вони не є такими видами озброєнь, які можна наростити ще в якісь рази", – зауважив експерт.

Грабський наголосив, що Росія стає все більш залежною від поставок із Ірану, КНДР, а також Китаю. Запаси цих країн теж не безмежні. За його словами, метою України мають бути удари по російських підприємствах, де виробляють озброєння та техніку, а також тих обʼєктах, які задіяні в цьому виробництві. 

Він звернув увагу і на контрбатарейну боротьбу, яку ведуть Сили оборони України проти російських загарбників. Українським військовим вдається протистояти атакам артилерії РФ, навіть попри наявність меншої кількості артилерії. Проте ця техніка є більш високоточною і високотехнологічною, порівняно із ворожою. 

"Це як один із прикладів. Країна, яка не має в принципі військово-морського флоту, загнала флот Російської Федерації в східну акваторію Чорного моря та забезпечила прохід гуманітарних вантажів через Босфорську протоку. Ось наочні приклади, до чого призводить технологічна відсталість Російської Федерації на сьогодні", – констатував експерт, зауваживши, що ресурсів для ведення монотонної виснажливої війни проти України в Росії ще доволі багато.

Зброя РФ - інші новини

Російський окупанти зі складу морської піхоти почали створювати "бойових монстрів". Загарбники обладнують танки Т-80 радянськими реактивними морськими бомбометами РБУ-6000. 

Крім того, росіяни розгортають в Україні РЕБ "Силок". Так окупанти орушити радіозв'язок між українськими безпілотниками та операторами. Кілька таких комплексів вже вибили за допомогою дронів.

Вас також можуть зацікавити новини: