Російських призовників почали залякувати забороною на виїзд з країни / фото ua.depositphotos.com

Російських призовників прямо в повістках почали залякувати "обмежувальними заходами". Тут мається на увазі можливість заборонити залишати країну в разі неявки до військкомату.

Такою інформацією поділилося видання The Moscow Times. Журналісти опублікували фото з повісткою, яку отримав призовник в Санкт-Петербурзі. На ній стоїть червона печатка з написом: "У разі неявки у військовий комісаріат у встановлений термін щодо вас будуть введені обмежувальні заходи".

Нагадаємо, кремлівський диктатор Володимир Путін підписав закон про створення єдиного реєстру військового обліку. Він передбачає можливість розсилати електронні повістки чоловікам призовного віку.

Відео дня

За неявку до військкомату росіян будуть обмежувати в правах — забороняти виїжджати за кордон, водити автомобіль і здійснювати операції з нерухомістю. Обмеження можуть накласти, навіть якщо людина не знала, що йому прийшла повістка.

Повістки в Санкт-Петербурзі / фото Mash

Електронні повістки в Росії: остання інформація

Як повідомили у британській розвідці, електронні повістки дозволять кремлівському режиму тиснути на "ухильників", які раніше уникали їх отримання в паперовому вигляді. Для цього і були придумані різноманітні обмеження.

Перші електронні повістки почали розсилати 20 квітня в Санкт-Петербурзі. Однак поки це робиться в тестовому режимі.

Російський правозахисник і опозиційний політик Марк Фейгін вважає, що чоловіків в РФ намагаються силою загнати у військкомати, адже вони уникають мобілізації. Інформація про реальний стан справ на фронті розходиться і всі починають розуміти, наскільки високі шанси загинути в Україні.

Вас також можуть зацікавити новини: