Союзники РФ "штопають" військову форму мобілізованим для наступу, заявив Соловей / facebook.com_GeneralStaff.ua

РФ розмітила замовлення на пошиття форми мобілізованим у деяких союзних країнах в рамках підготовки до наступу в Україні.

Про це повідомив політолог Валерій Соловей в ефірі опозиційної журналістки Юлії Латиніної. За його словами, президент РФ вимагає від свого генералітету якнайшвидшого наступу і, ймовірно, скоро оголосить мобілізацію. 

"Потрібно мобілізація, щоб стримувати український наступ... Друге, він від них вимагає наступу, від генералів. Він вимагає. Вони йому кажуть: "Ну, хочете наступу? Нам потрібні ще солдати. Ось, за допомогою строковиків, контрактників, ми не можемо вирішити цю проблему"", - заявив він.

За його словами, форму для окупантів збираються шити кілька країн. Ймовірно, незабаром вона буде готова.

"Повинні надійти величезні партії форми з Бірма, її шиють в Ірані, причому там зимову. Вона, правда, не дуже хороша. Але вже яка є. У В'єтнамі, в Монголії та Китаї. Мені назвали кілька країн, де були розміщені замовлення на виробництво пошиття партії і обмундирування. Здається, все це зараз буде готове", - вказав Соловей.

Також він зазначив, що зусилля, яких задіяла РФ для підняття своєї військової промисловості, виправдалися. Вона працює "непогано": "Випуск ракет збільшився десь у два рази, по основних позиціях - артилерії і танкам - теж все йде відносно непогано", - оголосив політолог.

У Британії оцінили міць армії РФ при новій мобілізації

Раніше полковник британської армії у відставці, військовий експерт Глен Грант оцінив, чи витримає армія РФ ще однієї мобілізації.

За його словами, Росія лише поповнить свої війська "профанами", оскільки забирає на війну не представників "середнього класу", а алкоголіків. Також він вказав, що навіть якщо Міноборони РФ якимось дивом зібрало б на фронт бізнесменів та інших більш менш освічених людей, то це перетворилося б на нову загрозу для Путіна. Адже у цього класу вистачить розуму, щоб розкусити тактику "гарматного м'яса", якою керується командування РФ на фронті.

Вас також можуть зацікавити новини: