Російські громадяни зараз ведуть бої проти урядових військ біля кордону / фото УНІАН (Андрій Марієнко)

Прорив бійців "Русского добровольческого корпуса" через кордон в Росію є тактичним успіхом, але кардинально ситуацію у війні це не змінить. Таку думку висловив колишній речник Генерального штабу ЗСУ, полковник запасу Владислав Селезньов.

"Визволити Курську, Брянську і Бєлгородську області можна силами десятків тисяч військових із технікою та озброєнням. А ось для інформаційно-силових акцій діяльність добровольців чудово підходить", - цитує експерта "Фокус".

Як зазначає Селезньов, сенс "невеликих" вилазок - довести росіянам, що насправді вони живуть зовсім не в безпечній, багатій і добре захищеній країні - у будь-який момент може статися несподіване. Зокрема, "РДК", "ЛСР" і "Сибірський батальйон" можуть прорвати кордони і закріпитися всередині Росії.

Відео дня

"Пересічний росіянин має замислитися: може, влада і пропагандисти брешуть, розповідаючи про стовідсотковий захист держави? За вікном видно зовсім іншу картину: триває стрілянина і рухається важка техніка", - додав експерт.

Прорив добровольців через кордон до Росії

Як повідомляв УНІАН, сьогодні з'явилася інформація про те, що легіон "Свобода Росії", "Російський добровольчий корпус" і "Сибірський батальйон" зайшли до Курської та Бєлгородської областей РФ у рамках спільної операції. Зазначалося, що в Тьоткіно Курської області йде стрілецький бій. Бійці "Російського добровольчого корпусу" (РДК) прорвали російський кордон на танку. При цьому, в самій країні-агресорі наполегливо переконують, що прориву не було.

На оприлюднених відеокадрах зафіксовано, як танк РДК рухається вздовж лісосмуги і відпрацьовує по позиціях російських військових. Вогню у відповідь візуально не спостерігається.

Вас також можуть зацікавити новини: