"Моралісти" звільнили росіянина через форми кактусів після 8 березня / Колаж УНІАН, фото скріншот

У Росії "моралісти" звільнили викладача волгоградського коледжу, неоднозначно розцінивши його поведінку на честь 8 березня.

Росіянин Олексій розповів у мережі історію про те, як привітав жіночий педагогічний склад коледжу управління та нових технологій зі святом, відіславши їм фотографії домашньої розсади кактусів і квітів. СМС відправив у загальний чат вчителів 9 березня, а вже наступного дня "заслужив" звільнення, пояснив росіянин.

Зокрема, з ним провів роз'яснювальну бесіду завідувач кафедри, уточнивши, що форми деяких кактусів збентежили вчительок: вони побачили в цьому непристойний натяк. Він запросив Олексія на розмову, а після відмови сказав, щоб той писав заяву за власним бажанням.

Чоловік показав домашнє відео про свої кактуси й поскаржився, що в день листування його відразу видалили з чату, не дозволивши нічого пояснити.

"Ось тут, як ви бачите, у мене великий стелаж. Це мої рослини, я професійно-любительськи їх вирощую. Багато в мене всяких кактусів, давно цим займаюся... Виявляється, мене виключили з чату за те, що я дівчатам 9 березня сказав, що в мене кактуси розцвіли, і що вони трохи не встигли на 8. Але звільнили мене не за це, а за те, що я сказав: "Дивіться, яка класна композиція!"" - пояснив він.

Далі Олексій навів ракурс і показав свій найкращий кактус.

Кактус, який виростив Олексій / фото Baza

Російський телеграм-канал Baza стверджує, що це правдива історія: викладача справді звільнили, а соцмережах з'явилася петиція на його користь - з вимогою поновити в правах. Щоправда, станом на 12 березня під нею підписалося лише 64 людини, уточнив проект.

Листування про провокаційний кактус / фото Baza

У Росії помер не той Путін

Сьогодні українців схвилювала новина про те, що Путін помер. Однак, виявилося, що йшлося не про лідера РФ, який посіяв до себе ненависть серед багатьох через війни та вбивства.

12 березня помер двоюрідний брат диктатора - Євген. На момент смерті йому було 90 років. Останні дні він провів у Суздалі, у будинку сина.