У РФ жахаються втратами на війні в Україні / фото t.me/mod_russia

Кремль приховує втрати армії на війні в Україні. Російські правозахисники, які виступають проти військових дій, розуміють, що реальні цифри колосальних втрат в РФ дізнаються нескоро, хіба що вже після завершення війни.

"Є журналісти, які за допомогою відкритих джерел, за допомогою відстеження похорон і публічних некрологів в регіональних ЗМІ якось підраховують цифри, але ця цифра репрезентативна, вона не говорить про загальну кількість жертв. Ми не знаємо, скільки людей гине на війні, ми не знаємо, яка кількість не доставляється назад в Росію, яка кількість загиблих просто зникає, і про неї забувають", - зазначив прес-секретар Фонду "Ідіть лісом" Іван Чувіляєв.

Він також критично прокоментував закони, які нещодавно ухвалила Держдума і схвалила Рада Федерацій РФ, що стосуються посилення норм мобілізації:

"Ці закони ухвалюються з однієї простої причини, тому що Держдума обслуговує інтереси військкоматів, спрощує їм роботу, допомагає їм швидше і у великій кількості ловити призовників, примушувати до підписання контрактів і у більшій кількості поставляти на фронт нових військовослужбовців, які повинні стати незабаром гарматним м'ясом: повертатися додому в цинкових трунах або взагалі не повертатися".

На думку Чувіляєва, у період осіннього призову ситуація ще більше загостриться.

"Сенс цих законів очевидний. Він полягає у тому, щоб ще раз проговорити основне правило сучасного російського суспільства: якщо про тебе знає військкомат, ти опинишся на фронті. І держава буде робити все для того, щоб кожен, про кого знає військкомат, перетворився на гарматне м'ясо", - вважає експерт.

Втрати Росії в Україні - що відомо

Як писав УНІАН, втрати Росії в Україні на 30 липня попередньо склали 245 тисяч 700 чоловік особового складу.

Авіація Сил оборони України за 30 липня завдала ще серію ударів по районах зосередження особового складу, озброєння і військової техніки російських військ.

Вас також можуть зацікавити новини: