Путіну і Лаврову довелося вибачатися / фото REUTERS

Російський президент Володимир Путін і глава МЗС РФ Сергій Лавров вибачилися за слова спікера російського зовнішньополітичного відомства Марії Захарової на адресу президента Сербії.

Про це розповів сам сербський президент Александр Вучич в ефірі місцевого телебачення, пише "Настоящее время".

"Президент Путін переді мною ніколи ні за що не вибачався і Сергій Лавров теж. А через це це зробили обидва", – сказав Вучич.

Відео дня

Читайте такожУ Кремлі згадали про "круглий стіл" короля Артура, виправдовуючи Захарову

Хамство Захарової: чим оскандалилася речниця МЗС РФ

  • Офіційний представник МЗС РФ Марія Захарова опублікувала в Facebook пост, на якому порівняла президента Сербії Александра Вучича з героїнею Шерон Стоун у фільмі "Основний інстинкт".
  • Публікація Захарової пов'язана з обставинами візиту президента Сербії до США. Російський представник сфокусувалася на знімку, зробленому в ході візиту. На ньому Вучич сидить на стільці посеред овального кабінету, в декількох метрах від столу Дональда Трампа. Цей знімок і був використаний для створення мему з Вучичем, де його порівнюють з фривольною героїнею Шерон Стоун.
  • Пост представника МЗС розкритикували в коментарях – Захарову звинуватили в підриві відносин Москви з фактично єдиною союзною державою в Європі і профнепридатності. Публікація також викликала різку реакцію в Сербії.
  • На захист Вучича виступив Директор канцелярії по Косовому і Метохії при уряді Сербії Марко Джурич. Міністр оборони Сербії Александар Вулін також розкритикував пост Захарової.